links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Σαγανάκι Κανταΐφι - Διαφορετικό

Ένα εντελώς διαφορετικό μεζεδάκι, ή/ Ορεκτικό αν προτιμάτε με απίθανο συνδυασμό γεύσεων που δένουν μεταξύ τους υπέροχα και προσφέρουν μοναδική ισορροπία στον ουρανίσκο. Εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε και με Μοναδική γεύση.

Συστατικά

  • Φυλλο Καταιφι 200γρ
    Μοτσαρελα κομμενη μπαστουνάκια σε πάχος 1 δαχτύλου 225γρ
    Αβγο 1 τεμ ελαφρα χτυπημένο
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30γρ
    Μέλι ζεστό 120γρ
    Φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα για πασπάλισμα
    Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Περνάμε πρώτα τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας όπου τα έχουμε κόψει σε μέγεθος 1 δαχτύλου από το αλεύρι,
  2. μετά από το αβγό
  3. και στη συνέχεια παίρνουμε ένα μέρος φύλλο Καταίφι όπου το έχουμε αφρατέψει με τα χέρια μας
  4. και τυλίγουμε.
  5. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουνε τα υλικά μας.
  6. Τώρα αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε ζεσταίνουμε καλά σε αντικολλήτικό τηγάνι, καλαμποκέλαιοκαι τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι απλά τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά.
  7. Τα περιχύνουμε με ζεστό μέλι
  8. και τέλος τα πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.
  9. Τρώγονται ζεστά με παγωμένη μπυρίτσα και Καλή Παρέα. Καλή Επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Source: www.syntagestisgogos.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE