links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Όχι στην Κλειτοριδεκτομή, Προστατέψτε τα Κορίτσια!

Όχι στην Κλειτοριδεκτομή, Προστατέψτε τα Κορίτσια!Στην Γκάμπια, δένουν τα μάτια σε κορίτσια ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών και ακινητοποιώντας τα τους κόβουν τα γεννητικά όργανα. Και σύντομα αυτή η φρίκη μπορεί να γίνει τελείως νόμιμη

Οι πολιτικοί της Γκάμπια θέλουν να ακυρώσουν την απαγόρευση που ισχύει για τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Οι επιζήσασες του ακρωτηριασμού προσπαθούν να παραμείνει η απαγόρευση για να προστατευτούν τα κορίτσια που δεν έχουν ακρωτηριαστεί ακόμη. Αυτές οι γενναίες γυναίκες μάς ζητούν να συσπειρωθούμε σε μια μαζική παγκόσμια κατακραυγή. Έχουμε λιγότερες από 90 μέρες για να ακουστούμε.

Υπόγραψε τώρα και το Avaaz θα συνεργαστεί με ομάδες στην Γκάμπια για να παραδώσουμε τις φωνές μας στην κυβέρνηση!   

Δεν είχαν ποτέ επιλογή.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο κορίτσια στην Γκάμπια έχουν υποστεί με τη βία ακρωτηριασμό της κλειτορίδας τους και μερικές φορές ράψιμο του κόλπου τους. Και τις προειδοποίησαν ότι αν μιλήσουν, θα τους το έκαναν ξανά.

Μπορούμε να βοηθήσουμε να προστατευτούν εκατομμύρια κορίτσια που δεν έχουν ακρωτηριαστεί ακόμη.

Η Γκάμπια έχει απαγορεύσει αυτή τη φρικτή πρακτική απ’ το 2015, αλλά τώρα οι πολιτικοί θέλουν να καταστήσουν και πάλι νόμιμο τον ακρωτηριασμό μικρών κοριτσιών. Κι αυτοί που παίρνουν την απόφαση είναι άνδρες (το 91% των βουλευτών της Γκάμπια είναι άνδρες).

Έχουμε λιγότερο από 90 μέρες για να τους σταματήσουμε. Η κυβέρνηση της Γκάμπια θέλει να προστατεύσει τη διεθνή εικόνα και την ισχυρή τουριστική οικονομία της, κι οι τοπικές οργανώσεις μας λένε ότι μια παγκόσμια κατακραυγή θα έχει τεράστιο αποτέλεσμα! Υπόγραψε τώρα και θα συνεργαστούμε μαζί τους για να παραδώσουμε την παγκόσμια έκκλησή μας στο κοινοβούλιο!

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE