links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μ. Κατρίνης: Αποκαλύφθηκε ποιος έχει σχέση με οικονομικά συμφέροντα.

Πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση της ΝΔ βγαίνει τραυματισμένη τόσο πολιτικά όσο και θεσμικά από την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, καθώς -όπως χαρακτηριστικά είπε- βρίσκει απέναντί της τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Ηλείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

«Αποκαλύφθηκε ποιος έχει σχέση με οικονομικά συμφέροντα, εμείς δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο, σχολιάζοντας την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου, ενός εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου ενώ υπογράμμισε ότι η ΝΔ «δεν σέβεται τους θεσμούς και κάνει ό,τι μπορεί για να υποβαθμίσει το κράτος δικαίου».

Παράλληλα, ο κ. Κατρίνης εξαπέλυσε βολές κατά του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του, καθώς όταν ρωτήθηκε στη Βουλή από τον ίδιο εάν οι κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκος, ήταν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην οικία γνωστού ιδιοκτήτη Μέσων Ενημέρωσης, εκείνος έκανε λόγο για μυθεύματα.

«Αν είχε την ευθιξία, θα έπρεπε να έχει υποβάλει την παραίτησή του, είτε γιατί δε γνώριζε είτε γιατί προσπάθησε να εξαπατήσει», σημείωσε ο κ. Κατρίνης.

 

«Αποδείχτηκε ποιος έχει προνομιακές σχέσεις με οικονομικά συμφέροντα»

«Υπήρξε μια πρόταση δυσπιστίας εναντίον μιας κυβερνητικής πρακτικής σε σχέση με τα θέματα κράτους δικαίου με κορωνίδα τη διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών. Ζητήματα όπως οι υποκλοπές ή η διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων προς την κ. Ασημακοπούλου, αποδεικνύουν όχι μόνο ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται τους θεσμούς αλλά και ότι υποβαθμίζει τη χώρα σε σχέση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Την ώρα της τραγωδίας στα Τέμπη, το μόνο που σκέφτηκαν κάποιοι ήταν να μοντάρουν το ηχητικό υλικό των συνομιλιών του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς των τρένων προκειμένου να αποδώσουν την ευθύνη του δυστυχήματος σε ανθρώπινο λάθος.

Στη Βουλή, η κυβέρνηση αθώωσε ουσιαστικά τον κ. Καραμανλή, ο οποίος μας είπε χωρίς ντροπή ότι δεν έχει ευθύνη και ότι δεν παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας. Την ίδια στιγμή, προσπάθησε να αποδώσει την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας, σε οικονομικά συμφέροντα που υπηρέτει το ΠΑΣΟΚ, σε συνομωσία για να πέσει η κυβέρνηση. Όμως, “πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις”, φάνηκε ποιος έχει σχέση με αυτούς που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει ότι πάνε να τον ρίξουν. Οι συναντήσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού και οι μετέπειτα παραιτήσεις τους, αποδεικνύουν ποιος έχει προνομιακές σχέσεις με οικονομικά συμφέροντα».

«Επικίνδυνη για τους θεσμούς και για το κράτος δικαίου η κυβέρνηση»

«Είχαμε εξ αρχής τονίσει ότι δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση η οποία καταχειροκρότησε τον κ .Καραμανλή επιδιώκοντας να τον αθωώσει για την προφανή ευθύνη του στην τραγωδία των Τεμπών. Η ΝΔ είναι είναι επικίνδυνη για τους θεσμούς και για το κράτος δικαίου. Προφανώς και δεν τρέφαμε αυταπάτες ότι η πλειοψηφία που χειροκρότησε τον κ. Καραμανλή θα καταψήφιζε την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος ταυτίστηκε πλήρως με τον πρώην Υπουργό Μεταφορών. Όμως, όταν 8 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι επιχειρείται  συγκάλυψη των αιτιών και τον ενόχων υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ Βουλής και κοινωνίας».

«Διπλός ο στόχος των Ευρωεκλογών»

«Έχουμε μπροστά μας τη μάχη των Ευρωεκλογών και ο στόχος μας είναι διπλός, η δεύτερη θέση ώστε να είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση  καθώς και η ενίσχυση της εκλογικής μας δυναμικής. Μετά τις εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης θα αναλάβει πρωτοβουλίες για συσπείρωση δημοκρατικών δυνάμεων γύρω από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που είναι ρεαλιστική , κυβερνητική, εφαρμόσιμη και προοδευτική. Ως ΠΑΣΟΚ ο μόνος μας πολιτικός αντίπαλος είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Πορευόμαστε με αισιοδοξία, σοβαρότητα, προτάσεις και δίχως να χαριζόμαστε σε ζητήματα ήθους και θεσμών. Θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός θα ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ και θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην αλαζονεία του πρωθυπουργού. Η επομένη των Ευρωεκλογών θα είναι μια άλλη μέρα για την Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ να παίζει κυρίαρχο ρόλο».

Source: athina984.gr


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE