links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε πεζή στην Αμφιλοχία

Το ατύχημα έγινε στις 1:30 το μεσημέρι  στη γέφυρα Λέκκα όταν 62χρονη γυναίκα προσπάθησε να διασχίσει κάθετα το την εθνική οδό, διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο    την παρέσυρε και την τραυμάτισε σοβαρά.  Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας  κι από κει στο Αγρίνιο  οπού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνά τροχαία  Αμφιλοχίας. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο έγινε κι άλλο τροχαίο πριν από 5 μέρες όταν  οδηγός αυτοκίνητου  που προσπάθησε να βγει στην εθνική οδό συγκρούστηκε με διερχόμενο λεωφορείο.  Η ορατότητα στο σημείο   είναι αρκετά περιορισμένη λόγω χόρτων και βάτων. Είναι  διαπίστωση όλων μας πλέον  ότι οι δρόμοι της Αιτωλοακαρνανίας βιώνουν την  πλήρη εγκατάλειψη από την Περιφέρεια.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ...

summer-.jpg «...Η δασκάλα μας σήμερα, μας ρώτησε πως περάσαμε το καλοκαίρι και όλα τα παιδιά είχαν να της πούνε πολύ ωραία πράγματα από τα μέρη που πήγανε διακοπές εφέτος, εκτός από κάνα δυο, που οι γονείς τους δεν είχανε λεφτά και δεν πήγανε διακοπές αλλά καθίσανε εδώ και πηγαίνανε για μπάνιο με τα πούλμαν του Χαλουλου, με τα οποία πηγαίνει και η γιαγιά μου, όχι για να κάνει μπάνιο αλλά για να κάνει λέει αμμόλουτρα, να της περάσει η μέση της που την πονάει.

Εμένα όμως η δασκάλα όταν ήρθε η σειρά μου δεν με ρώτησε γιατί ξέρει, όπως το ξέρουνε όλοι στη γειτονιά μου, στου Γκύζη, ότι ο μπαμπάς μου έπεσε το καλοκαίρι από την ταράτσα της πολυκατοικίας μας και έφυγε πολύ-πολύ μακριά, πολύ πιο μακριά από εκεί που μπορούν να φτάσουν τα πούλμαν του Χαλούλου ή όποια άλλα πούλμαν. Αν όμως με ρωτούσε θα είχα να της πω ένα σωρό πράγματα, γιατί πριν να φύγει ο μπαμπάς μου, μας είχανε κόψει το ρεύμα και η μαμά μαγείρευε τάχα μου στο πετρογκάζ, κάτι φαγητά που τα έφερνε κρυφά από την εκκλησία.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητά στα σχολεία τέλος, αλλιώς αποβολή

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή σε όλα τα σχολεία να απαγορεύσουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς!

Η απαγόρευση αποφασίστηκε προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα καταγραφής στιγμιοτύπων με video και φωτογραφίες από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αφορμές στάθηκαν τα συχνά κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, η καταγραφή εικόνων παιδικής πορνογραφίας μέσα στα σχολεία της χώρας, αλλά και οι ξυλοδαρμοί των μαθητών που ανεβαίνουν στο Ίντερνετ.

Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της παραμονής τους στο σχολείο, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν κλειστά τα κινητά τους. Οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με επίπληξη ή αποβολή για τους μαθητές και πειθαρχικές ποινές για τους εκπαιδευτικούς.

krotida.blogspot.co.uk 

400.000 ευρώ για ανακατασκευή στην εθνική οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας

Εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για το έργο της τμηματικής ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα και του καθαρισμού τάφρων στην εθνική οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, στην Αιτωλοακαρνανία, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, προερχόμενων από τους ΚΑΠ.

Η Επιτροπή που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου προχώρησε, επίσης, στην έγκριση και παραλαβή της μελέτης για την οριοθέτηση των χειμάρρων και τα αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.
Ακόμα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης σημαντικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητας Ηλείας, όπως:

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Ακαρνανία.

ΠΗΓΗ newspressagrinio.blogspot.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή της διεύθυνσης Ακαρνανίας.

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί ενώ αναζητούνται πέντε ακόμα συνεργοί τους Κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, πυρομαχικά, ναρκωτικές ουσίες και πληθώρα κινητών τηλεφώνων. Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, σπείρα αποτελούμενη από εννέα άτομα, που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ..... Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, του Αστυνομικού Τμήματος και της Τροχαίας Αγρινίου, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 34, 30, 28, 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της απόπειρας εκβίασης, της παράνομης κατοχής όπλων και ναρκωτικών καθώς και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Εργοδοτική τρομοκρατία, μειώσεις, απολύσεις στην HELIOSRES (Ηχητικό)

Η HELIOSRES  είναι μια τεχνική εταιρεία που ασχολείται με την μελέτη, εμπορία και κατασκευή φωτοβολταικών συστημάτων και βρίσκεται ανάμεσα στους 2-3 μεγαλύτερους κατασκευαστές της Ελλάδας. Δραστηριοποιείται στον χώρο των ΑΠΕ από το 2007 και σήμερα απασχολεί περίπου 30 εργαζομένους, μηχανικούς, υπάλληλους γραφείου και τεχνικούς.

Σπύρος Μπουρνάζος - Ο μεγαλύτερος Έλληνας bodybuilder

Δείτε μια συνέντευξη του μεγαλύτερου Έλληνα bodybuilder του Αμφιλοχιώτη Σπύρου Μπουρνάζου για την λαμπρή πορεία του στο χώρο του bodybuilder .

Άνθρωπος ήπιων τόνων που ποτέ δεν καβάλησε το καλάμι παρά την λαμπρή του σταδιοδρομία στο χώρο αυτό.

Ο Σπύρος στην καριέρα του έχει φέρει στην χώρα μας πολλούς Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους τίτλους Εθνικής υπερηφάνειας.

 Γέννημα θρέμμα Αμφιλοχιώτης που συχνά πυκνά τιμά την πόλη των παιδικών του χρόνων και των γονιών του που έχουν κάθε λόγω να καμαρώνουν για το γιό τους.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων


       Ερώτηση βουλευτών Δημοκρατικής Αριστεράς για το θέμα της διαχείρισης αποβλήτων ελαιοτριβείων. Λίγο πριν την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου και το θέμα αναμένεται και πάλι  να επανέλθει επιτακτικά
    Η ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, έχει ως εξής:

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

"Είμαι νέα, είμαι Ελληνίδα, θα σας μιλήσω ελληνικά και δεν θέλω διερμηνέα"


«Είμαι νέα. Είμαι Ελληνίδα. Θα σας μιλήσω ελληνικά και δεν θέλω διερμηνέα γιατί μετά θα σας μιλήσω και στα γερμανικά. 

Η δική μου γενιά θεωρεί ότι είναι καταδικασμένη. Κληρονομήσαμε έναν κόσμο για τον οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς και είναι νοσηρός. Η ανεργία είναι τροχοπέδη στη ζωή μας και μας εμποδίζει να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας. Όμως είμαστε νέοι, και όπως έλεγε ο Καζαντζάκης, «νέος θα πει να θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο». Και όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, «οι νέοι ζουν κυρίως με την ελπίδα. Ο λόγος είναι από το γεγονός ότι η ελπίδα αφορά το μέλλον και για τους νέους το μέλλον είναι μεγάλο». Από την πλευρά μου, έχω να πω ότι το δικό μας μέλλον μολονότι μεγάλο, μοιάζει να είναι υποθηκευμένο και η ελπίδα ωχριά».

Προς κατάργηση τα πανηγύρια

 
«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα από δημάρχους και εμπορικούς συλλόγους προς το υπουργείο Ανάπτυξης να καταργηθούν οι θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις. «Το συζητάμε δεν έχουμε καταλήξει ακόμα» δήλωσε στο Real.gr o υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Οι έμποροι υποστηρίζουν πως κυρίως στις εορτές των ιερών ναών το παρεμπόριο οργιάζει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση του τζίρου στα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από τις εκκλησίες. Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους τονίζουν πως η εικόνα που δημιουργείται εκείνες τις ημέρες δεν είναι και η καλύτερη για την πόλη τους.

Αρκετοί «τοπικοί άρχοντες» δεν έκρυψαν και την ανησυχία τους για τα πρόσφατα επεισόδια που έγιναν από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής στην θρησκευτική εμποροπανήγυρη έξω από εκκλησία της Ραφήνας.

Διαρκής επιχείρηση «σκούπα» για την πάταξη του παρεμπορίου

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν τους χώρισε ο θάνατος


Αυτή είναι η απίθανη ιστορία του γερμανικού ποιμενικού που ακούει στο όνομα Capitan και παραμένει μέρα νύχτα δίπλα στον τάφο του ιδιοκτήτη του στο χωριό Carlos Paz της Αργεντινής εδώ και έξι χρόνια...
Ο Αργεντίνος Miguel Guzman αγόρασε τον Capitan το 2005 ως δώρο γενεθλίων για τον 13χρονο γιο του Damian. Έναν όμως χρόνο αργότερα, ο Guzman πέθανε ξαφνικά από ανακοπή.
Όταν μετά την κηδεία του η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι τους, ο Capitan ήταν άφαντος.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Άρπαξαν 7.000 ευρώ από σπίτι ηλικιωμένων στη Μπαμπίνη

Ληστεία σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών σημειώθηκε χθες το βράδυ στο χωριό Μπαμπίνη του δήμου Ξηρομέρου.
Τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας ένα παράθυρο, ακινητοποίησαν τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες και τους αφαίρεσαν 7.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Οι γυναίκες κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία η οποία αναζητά τους δράστες.
 

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η 15χρονη Μυρτώ άνοιξε τα μάτια της – Οι πρώτες αχτίδες αισιοδοξίας

Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην υγεία της 15χρονης Μυρτούς είδαν οι δικοί της άνθρωποι και οι γιατροί, καθώς η μικρή άνοιξε τα μάτια της για πρώτη φορά, 1,5 μήνα μετά την βάναυση κακοποίηση που υπέστη από τον Πακιστανό στην Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Η μητέρα της, μιλώντας στην εφημερίδα Real News που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, εξομολογείται πως βλέπει για πρώτη φορά ελπίδα για ανάρρωση της κόρης της. Παράλληλα εμφανίζεται αισιόδοξη καθώς όπως λέει η 15χρονη Μυρτώ ήταν πάντοτε παλικάρι και δυνατή. Συμπληρώνει δε πως πιστεύει ότι η κόρη της θα τα καταφέρει και θα βγει νικήτρια από την μάχη αυτή, σύμφωνα με το iefimerida.gr

Ωστόσο οι ιατροί επισημαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η μικρή Μυρτώ και τονίζουν πως θα χρειαστεί ακόμη χρόνος ώστε να μπορέσει η ίδια να ξεπεράσει τον
www.pinnokio.gr 

Μικροπροβλήματα από την έντονοι βροχή

 Έντονη βροχόπτωση αυτή τή στιγμή στο Κεραμίδι και στα γύρω χωριά. Ο δρόμος σε μερικά σημεία έχει μπαζωθεί και τα μικρά αυτοκίνητα έχουν πρόβλημα στην κυκλοφορία. 

Αναμενόμενο είναι γιατί, ο Δήμος Αμφιλοχίας δεν έβαλε ένα μηχάνημα να καθαρίσει τα υπάρχοντα χαντάκια και τους χωματόδρομους.
Αυτό δεν συμβαίνει  μόνο τώρα αλλά εδώ και μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα με κάθε δυνατή βροχή, και ρωτάω;  τι θα συμβεί  τον χειμώνα;.
Αναμένεται δύσκολη η μέρα καθώς και η νύχτα με έκτακτο δελτίο καιρού.

Δείτε στη συνέχεια φωτογραφίες από τους πλημμυρισμένους δρόμους.

ΒΟΜΒΑ: Υπουργός αγόρασε παλάτι 25 εκατ. δολ. στο Μανχάταν!

Σκανδαλώδη "μαύρη" χλιδή

Αποκάλυψη - βόμβα για υπουργό που εν καιρώ κρίσης κατέβαλε 25 εκατ. δολάρια για την αγορά υπερπολυτελούς διαμερίσματος στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν, σε ένα από τους ακριβότερους πύργους του κόσμου....Η πληροφορία έρχεται από ομογενείς στις ΗΠΑ και διερευνάται με κάθε σοβαρότητα από τις ελληνικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Press Time, υπουργός διέθεσε το αδιανόητο ποσό των 25.000.000 δολαρίων για να αποκτήσει ακίνητο όχι απλά στην πιο ακριβή συνοικία της Νέας Υόρκης αλλά και ολόκληρου του κόσμου!

Οι έρευνες είναι οργιώδεις, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι ο υψηλόβαθμος υπουργός δεν έχει δηλωμένο το "παλάτι" στο όνομά του, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό που διέθεσε ο υπουργός για την αγορά του είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ψάχνουν οι ελληνικές Αρχές.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, επιβεβαίωσαν στο planet-greece επίσης πηγές από την αμερικανική πόλη. Αναμένουμε σύντομα εξελίξεις από τις Αρχές, τι οποίες προειδοποιούμε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να αφήσουμε να "ξεχάσουν" το θέμα, αλλά θα τους το θυμίζουμε συχνά - πυκνά. Πληροφορίες που θέλουν να υπάρχουν στα χέρια μας φωτογραφίες ή άλλα έγγραφα, ελέγχονται....
http://planet-greece.blogspot.com/2012/09/25.html

Αφιέρωμα στη Δυτική Ελλάδα από ελβετική εφημερίδα


Εκτενές αφιέρωμα στην Δυτική Ελλάδα φιλοξενεί η μεγάλη Ελβετική εφημερίδα «24 heures» με αναφορές στην τουριστική αλλά και παραγωγική φυσιογνωμία των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. 

Το αφιέρωμα έγινε με αφορμή το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι τιμώμενη περιοχή φέτος στην έκθεση Comptoir Suisse 2012 στη Λοζάνη της Ελβετίας, ύστερα από πρόσκληση της Ελβετικής κυβέρνησης.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτιές για την μπέμπα του Βενιζέλου

Στη Βουλή έρχεται το θέμα της τεθωρακισμένης BMW αξίας τουλάχιστον 750.000 ευρώ, την οποία παράνομα χρησιμοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως έχει...
αποκαλύψει η «δημοκρατία».

Δύο τέτοιες λιμουζίνες είχε παραγγείλει αρχικά ως υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά μεσολάβησε ο ανασχηματισμός και η μία από αυτές πέρασε στην κατοχή του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος όμως εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί ακόμα και τώρα, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μολονότι δεν έχει κανένα κυβερνητικό αξίωμα. Την άλλη παραμένει άγνωστο ποιος τη χρησιμοποιεί σήμερα.

Κεφαλογιάννης προς οδηγούς λεωφορείων: "Είστε ηλίθιοι"


Κεφαλογιάννης προς οδηγούς λεωφορείων: "Είστε ηλίθιοι" 
Σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά την φράση του βουλευτή και Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη που αποκάλεσε τους οδηγούς του Οργανισμού Συγκοινωνιών... "ηλίθιους".

Ο ίδιος δικαιολόγησε την αρνητική του κριτική, επειδή οι οδηγοί σταματάνε όπου θέλουν το λεωφορείο για να κάνουν το τσιγαράκι τους.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εργαζόμενοι πέρασαν αμέσως στην αντεπίθεση και απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στον κ. Κεφαλογιάννη και μεταξύ άλλων αναφέρουν "Από πότε ένας ανεπάγγελτος πολίτης αυτής της χώρας, μπορεί να έχει άποψη για την εργασία;".
Η διαμαρτυρία των εργαζομένων
Οι εργαζόμενοι είπαν στο Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ότι: "Χωρίς καμιά έκπληξη ακούσαμε τα λεγόμενα σας σε πρωινή εκπομπή, στα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μιλήσατε 'για ανόητους και ηλίθιους κανονισμούς καθώς και για ηλίθιους εργαζόμενους",στα αστικά λεωφορεία.
Δεν περιμέναμε βέβαια κάποια διαφορετική τοποθέτηση – θέση τόσο από σας, όσο και από τον πολιτικό σχηματισμό που εκπροσωπείτε.
Από πότε ένας ανεπάγγελτος πολίτης αυτής της χώρας, μπορεί να έχει άποψη για την εργασία; Από πότε ένας επαγγελματίας πολιτικός σαν και σας, ο οποίος αλυσόδεσε την χώρα του και τον λαό της συντάσσοντας το κείμενο απόφασης της Ελληνικής Βουλής για την συνθήκη του Μάαστριχτ αλλά και την αναθεώρηση της, έχει την νομιμοποίηση να καθυβρίζει εργαζόμενους που αναλαμβάνουν βάρδια από τις τρεις το πρωί;
Από πότε ένας εκπρόσωπος αυτού του άθλιου - κατά γενική ομολογία πολιτικού συστήματος - που δημιούργησε, εξέθρεψε και κουκούλωσε Βατοπεδια, σκάνδαλα SIEMENS, χρηματιστήρια υπερτιμολογημένα δημόσια έργα, πανάκριβους εξοπλισμούς έχει το παραμικρό δικαίωμα να λασπώνει ένα κλάδο που εργάζεται σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες;", κατέληξαν οι εργαζόμενοι.
News247.gr 

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλήψεις στην Αμφιλοχία για ναρκωτικά (φωτό)



Συνελήφθησαν στην Αμφιλοχία από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου ένας 35χρονος ,πρώην ειδικός φρουρός,  και άλλα τρία άτομα ηλικίας 40, 34 και 32 ετών. Οι συλλήψεις έγιναν χθες στις 6 το απόγευμα μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών .  Έγιναν μάλιστα τη στιγμή της αγοραπωλησίας των ναρκωτικών πλησίον του νεκροταφείου στην είσοδο της πόλης.  Οι αστυνομικοί  κατέσχεσαν  139,5 γραμ.ηρωίνης,10,6 γραμ. κάνναβης,0,7 γραμ. βουπρενοφρίνης , έναν σουγιά και καλαμάκι με υπολείμματα ηρωίνης,2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 795 ευρώ. Ο 35χρονος είχε αποταχθεί από την υπηρεσία για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για χρηματική ποινή ,10.000 ευρώ. Οι τρείς εκ των τεσσάρων είναι κάτοικοι της περιοχής του Αγρινίου.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδού ποιοι “φουσκώνουν” τις τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η βενζίνη (αμόλυβδη) έχει φτάσει να πωλείται σχεδόν δύο ευρώ το λίτρο και γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται 1,40 ευρώ από τον ερχόμενο μήνα.
Η απάντηση είναι απλή. Γιατί το κράτος δυστυχώς δεν μπορεί να καταπολεμήσει την λαθρεμπορία στα καύσιμα, άρα να έχει τα προβλεπόμενα έσοδα, και τα φορολογεί εξοντωτικά για να καλύψει την αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να τα έχει καταστήσει είδος «πολυτελείας».
Δεν νοείται στα 1,83 ευρώ που διαμορφώθηκε η μέση ....
τιμή πώλησης την προηγούμενη εβδομάδα, τα 1,03 ευρώ να είναι φόροι και τέλη. Δηλαδή πάνω από το μισά χρήματα ανά λίτρο να είναι χαράτσια.

Πως διαμορφώνεται η τιμή της αμόλυβδης

Σήμερα αγιασμός, αύριο απεργία!

Σήμερα αγιασμός, αύριο απεργία! 
Το πρώτο κουδούνι ακούστηκε σήμερα το πρωί σε όλα τα σχολεία της χώρας, καθώς με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αύριο οι απαντήσεις για την εκτροπή του Αχελώου

Αύριο Τρίτη αναμένεται να σταλούν προς το Συμβούλιο της Επικρατείας οι απαντήσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη νομιμότητα της εκτροπής του Αχελώου.Τον Ιανουάριο του 2010 η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε καταθέσει 14 προδικαστικά ερωτήματα που εστιάζονται στη νομιμότητα ή όχι της εκτροπής του Αχελώου και στη διαχείριση των υδάτων.Μετά τις απαντήσεις θα υπάρχει και η τελική απόφαση του ΣτΕ για το εάν και πως θα συνεχιστεί το έργο της εκτροπής, ύστερα μάλιστα και τις προσφυγές των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας που θεωρούν άκυρους τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου. Οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας θεωρούν ότι η εκτροπή στα νερά του Αχελώου προς τον Πηνειό ποταμό, θα οδηγήσει σε περιβαλλοντική υποβάθμιση στις εκβολές του ποταμού και παραβιάζονται κοινοτικές οδηγίες.

skai.gr

Ένας Σαλμάς, μα τι Σαλμάς!

 Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι, σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα είναι σαφώς μικρότερο. Δεν γίνεται αλλιώς…

Να μου το θυμηθείτε, τότε: Ένα από τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία δεν αντέχουν στην πιο καλοπραίρετη κριτική και θα είναι λίαν ευάλωτα σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γνώριζε εξ αρχής τους ισχυρούς ενδοιασμούς του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη για την υπουργοποίηση του Μάριου Σαλμά. Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ήδη ότι οι ενδοιασμοί του Φώτη Κουβέλη έχουν μετατραπεί πλέον σε αντιρρήσεις.
Όμως, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να αισθάνεται πολύ βολικά με την πολιτεία του Μάριου Σαλμά στο κυβερνητικό σχήμα.

Sites & blog της περιοχής μας και άλλα χρήσιμα.

Site-Blog

Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι που αφορούν την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και ότι άλλο χρήσιμο και περίεργο που μας έκανε ''κλικ''


BLOGS ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Δικογραφία για Μπαρμπαρούση

Για τα επεισόδια στη λαίκή του  Μεσολόγγιου
Αντιπαράθεση με πολιτικές προεκτάσεις πυροδότησαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε Ραφήνα και Μεσολόγγι από μέλη της Χρυσής Αυγής, που επιτέθηκαν σε πάγκους μικροπωλητών.
Αντιδρώντας άμεσα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να ληφθούν όλα τα μέτρα εναντίον των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στα επεισόδια. Πρόκειται για τους βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Γιώργο Γερμενή (Καιάδας) και Κώστα Μπαρμπαρούση.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Tα "κόκκινα εσώρουχα" της σατανικής παπαδιάς ... και τα βιάγκρα στους εραστές !

Την άλλη όψη της τραγικής κατάληξης της δολοφονίας του παπά από τον εραστή της παπαδιάς στην Ηλεία δίνουν με πικάντικα δημοσιεύματα τοπικά μέσα ενημέρωσης ! Δείτε θέμα :

Μεγάλη εντύπωση έχουν προκαλέσει τα κόκκινα εσώρουχα του πάθους τα οποία δεν αποχωριζόταν ποτέ η παπαδιά όπως βλέπετε και στην φωτογραφία του patrisnews.

Πολλοί αστυνομικόι απο την πρώτη στιγμή ανέφεραν μεταξύ  σοβαρού και αστείου οτι "παπαδιά με κόκκινα εσώρουχα πρώτη φορά βλέπουμε"!

Καθημερινά ξεφυτρώνουν πικάντικες λεπτομέριες όσον αφορα την προσωπική ζωή της παπαδιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης δεν ήταν και ο μοναδικός της εραστής αφού διατηρούσε παλιότερα δεσμό και με άλλο άτομο απο την περιοχή των Κρουνών. Μαλιστά αυτό το άτομο ήταν η αιτία να γνωρίσει και τον δράστη.

Όπως η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς με τον δράστη διατηρούσε δεσμό επειδή "είχε πολύ καλές σεξουαλικές επιδόσεις" και οτι επειδή ήθελε ερωτική επαφή τουλάχιστον τρείς φορές την μέρα έδινε στους εραστές της viagra για να ανταπεξέλθουν!!!

http://www.patrisnews.com/

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας φυτοφάρμακο


Τραγικό τέλος στη ζωή του επιχείρησε να βάλει ένας 55χρονος σε χωριό του Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο άτυχος άνδρας ήπιε φυτοφάρμακο, αλλά λίγα λεπτά αργότερα έγινε αντιληπτός από τους οικείους του, οι οποίοι τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας του Αγρινίου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση παραμένουν άγνωστοι.
www.madata.gr 

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ Η "ΟΣΙΑ" ΘΕΟΔΩΡΑ, ΜΗΤΕΡΑ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ: "ΖΟΥΣΑ ΤΡΕΛΟ ΕΡΩΤΑ. ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ"

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η παπαδιά, που αυτή την ώρα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, το ίδιο και ο εραστής της - φερόμενος ως δράστης - έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους.

Από την άλλη πληροφορίες, κάνουν λόγο πως στον τόπο του εγκλήματος έγινε και η αναπαράσταση του ανθρώπου που τράβηξε τη σκανδάλη και κατάφερε πάνω από 8 πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο στον άτυχο ιερέα.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Στους χειμερινούς της ρυθμούς γύρισε η Αμφιλοχία.



Μετά και την επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων ετεροδημοτών που φέτος επέλεξαν την Αμφιλοχία για τις διακοπές τους η πόλη ξαναγύρισε στους γνώριμους ρυθμούς της.
Στα καφέ εμείς και εμείς.
Parking απεριόριστο.
Βόλτα στην παραλία εδώ ...και εκεί.
Μπάνιο στην πλάζ ενα δυό κεφαλάκια σαν ...νεροχέλωνες.
Κίνηση στο δρόμο ελάχιστη (απο Ελληνες...)
Το φθινόπωρο είναι εδώ και ο ....χειμώνας προβλέπεται πολύ βαρύς έως ...ασήκωτος.
Και του χρόνου Αμφιλοχιώτες με άλλη διάθεση να ξαναβρεθούμε στην πόλη μας όπως παλιά.

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΨΗΦΙΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΕΟΠΥΥ'' ΖΗΤΗΣΕ Ο Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

«ΡΟΖ» ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ»


Την άμεση κατάργηση της σύμβασης των πενταψήφιων αριθμών για την εξασφάλιση ραντεβού με γιατρό, ζήτησε με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, τονίζοντας ότι οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώνουν πανάκριβα και το τηλέφωνο για τα ραντεβού με τους γιατρούς.

«Να καταργήσετε άμεσα τη σύμβαση των πενταψήφιων τηλεφωνικών αριθμών για εξασφάλιση ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ και να επιστρέψετε στο 184, που είχε κόστος 0,03 ευρώ ανά κλήση και τώρα έφθασε 1,2 ευρώ από σταθερό και 2 ευρώ από κινητό.» Η χρέωση αυτή είναι καθαρή κερδοσκοπία όπως ακριβώς και τα «ροζ» τηλέφωνα, υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες μπερδεύονται με τους πέντε διαφορετικούς αριθμούς, ενώ το τηλεφώνημα διαρκεί μέχρι και επτά λεπτά, χωρίς πάντα να εξασφαλίζει ραντεβού σε γιατρό. Είναι από τριάντα έως πενήντα φορές ακριβότερο. Μοιάζει με «ροζ» τηλέφωνο και θα γίνει παρεξήγηση στις οικογένειες χωρίς λόγο.»


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι δεν προσφέρει ούτε ασφάλιση, ούτε ασφάλεια.
«Την ώρα που ο συνταξιούχος και ο κάθε μισθωτός του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα πρέπει να πληρώνει τα φάρμακά του από την τσέπη του, έπρεπε τουλάχιστον να του διασφαλίσετε ένα πιο φθηνό τηλέφωνο για να κλείνει ραντεβού με τους γιατρούς.»

Παράλληλα ο βουλευτής Ευβοίας κατήγγειλε ότι ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί μόνο στα χαρτιά , αφού χρωστά σε φαρμακοποιούς και γιατρούς και κάλεσε τον υπουργό Υγείας να απολύσει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ εφόσον δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τη επαρκή χρηματοδότηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού στη χώρα.
«Ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τίποτε και αυτά που εμφανίζει ότι καλύπτει τον ασφαλισμένο, τα καλύπτει δωρεάν για τις υπηρεσίες των επιστημόνων οι οποίοι παρέχουν στους ασφαλισμένους. Ενώ φαίνεται ότι καλύπτει τον ασφαλιζόμενο δε πληρώνει ούτε το γιατρό, ούτε τον φαρμακοποιό ο ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει. Είναι τσαμπατζής.

Αφού λοιπόν ο πρόεδρος του ο κ. Βουδούρης δεν φρόντισε να εξασφαλίσει την προίκα του, δεν μπορεί να εξασφαλίσει φθηνό τηλέφωνο για πρόσβαση σε γιατρό τι τον θέλετε; Να τον διώξετε, να βάλετε πρόεδρο της εμπιστοσύνη σας, να του δίνετε εντολή το πρωί και να υλοποιείται το βράδυ.
Κακώς καλέσατε φαρμακοποιούς και γιατρούς να συνεννοηθείτε. Χρωστάτε 80 χιλ. ευρώ μεσοσταθμικά σε κάθε φαρμακείο της χώρας. Έπρεπε να καλέσετε τις πολυεθνικές φαρμακευτικές που εκβιάζουν τους φαρμακοποιούς. Έπρεπε επίσης να ρωτήσετε τον κ. Στουρνάρα γιατί δεν ανακεφαλαιοποιήθηκαν τα 12 δις των ασφαλιστικών ταμείων που «κουρεύτηκαν», ενώ αυτό έγινε στις τράπεζες».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς παραδέχθηκε ότι το κόστος κλήσης είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεσμεύθηκε ότι εφόσον οι εταιρίες ακολουθήσουν ξανά εναρμονισμένη πρακτική θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό και προς το παρόν «κατόρθωσε» έκπτωση 10% στις χρεώσεις των εταιριών.
voulinet.blogspot.gr 

Αιτωλοακαρνανία: Ποια Ειρηνοδικεία συγχωνεύονται

Το Ειρηνοδικείο Θέρμου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Αγρινίου, 
το Ειρηνοδικείο Εχίνου στο Ειρηνοδικείο Βάλτου με έδρα την
Αμφιλοχία, 

τα Ειρηνοδικεία Αιτωλικού, Παραχελωΐτιδος, Ξηρομέρου και Μακρυνείας στο Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου, 
τα Ειρηνοδικεία Αποδοτίας και Προσχίου στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου, 
το Ειρηνοδικείο Απολλωνίων στο Ειρηνοδικείο Λευκάδας και το Ειρηνοδικείο Σολλίου στο Ειρηνοδικείο Βονίτσης.

aktiovonitsapress.blogspot.gr 

Στην Αιτωλοακαρνανία οι φτωχότεροι φορολογούμενοι




Τι δείχνουν στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
 
 Σε 13 δήμους της Αττικής και σε δύο της Θεσσαλονίκης κατοικούν οι πιο πλούσιοι Έλληνες, ενώ οι «πληβείοι» διαμένουν σε 44 περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας της χώρας. Μάλιστα, οι πιο πλούσιοι φορολογούμενοι δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 26 φορές υψηλότερο από το μέσο οικογενειακό εισόδημα του συνόλου των φορολογούμενων, το οποίο ήταν 20.202,35 ευρώ. Ενώ, η διαφορά στο μέσο ετήσιο εισόδημα των πλέον πλούσιων (Παλαιό Ψυχικό) και των φτωχότερων φορολογούμενων (Οργάνη Ροδόπης) είναι 535.981 ευρώ!
Οι τεράστιες αυτές αντιθέσεις προκύπτουν από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος (5.681.280 φορολογικές δηλώσεις) που υποβλήθηκαν το 2011 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010), και τις οποίες επεξεργάστηκε και ανήρτησε στο διαδίκτυο, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του thebest.gr, ο οικονομικός πλούτος της χώρας φαίνεται ότι βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Ψυχικό, την Εκάλη, το Κολωνάκι, το Κέντρο Αθηνών, το Ρουφ, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, την ‘Ανω Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη Αττικής, την Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι φορολογούμενοι κατοικούν σε περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, ‘Αρτας, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λακωνίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιά, Ροδόπης και Τρικάλων.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Άλλη μια ευρεία αστυνομική επιχείρηση

Συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ προσήχθησαν 46.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε, προχθές  το βράδυ, άλλη μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, που οργανώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί και από τις τέσσερις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας). Κατά τη  διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν συνολικά 1.451  άτομα και 1.102  οχήματα. Επίσης προσήχθησαν 46  άτομα, ενώ συνελήφθησαν  17 .
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν  404 παραβάσεις από τις οποίες οι  336  αφορούσαν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
www.agrinionews.gr

NEXT PAGE