
Στον ορεινό Βάλτο της Αιτωλοακαρνανίας, ο χρόνος σταματά μπροστά στην αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Εκεί, η κυρά-Σταθούλα μας υποδέχτηκε με ένα ζεστό χαμόγελο και μια γεύση που έρχεται απευθείας από το παρελθόν: την «ξερή κουρκούτη».
Πρόκειται για ένα φαγητό που γεννήθηκε στα χρόνια της στέρησης, αλλά σήμερα αποτελεί έναν γαστρονομικό θησαυρό της υπαίθρου. Με ελάχιστα υλικά — αλεύρι καλαμποκιού, κρεμμύδι και ντόπιο βούτυρο — η κυρά-Σταθούλα δημιουργεί ένα πιάτο γεμάτο μνήμες.
«Μαγειρεύουμε όπως παλιά», μας λέει, θυμίζοντάς μας πως η αληθινή νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα και τη φροντίδα. Είναι μια γεύση που δεν χορταίνει μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή, κρατώντας ζωντανή την παράδοση ενός τόπου που αρνείται να ξεχάσει τις ρίζες του.
Video: Greek Village Life
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου