links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025

Κελέμια: Τα Γαλαξιδιώτικα Κρεμμύδια Γεμιστά με Κιμά (της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου)

γεμιστα κρεμμυδια - κελεμια συνταγη

Μια συνταγή με βαθιές ρίζες στην ελληνική παράδοση: τα Κελέμια, ή αλλιώς, τα Κρεμμύδια Γεμιστά με Κιμά!

Αυτό το ιδιαίτερο πιάτο προέρχεται από το γραφικό Γαλαξίδι και αποτελεί μια μοναδική παραλλαγή των γνωστών γεμιστών. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες συνταγές, εδώ ο ρόλος της "βάσης" ανήκει στο κρεμμύδι, το οποίο, αφού μαγειρευτεί σωστά, αποκτά μια μοναδική, γλυκιά και βουτυράτη υφή, αγκαλιάζοντας τη γέμιση του κιμά με ρύζι και αρωματικά. 

🧅 Υλικά

ΚατηγορίαΥλικόΠοσότηταΣημειώσεις
ΚρεμμύδιαΚρεμμύδια (για γέμισμα)10 τεμάχιαΜεγάλα
ΓέμισηΚρεμμύδια ψιλοκομμένα2 τεμάχια

ΕλαιόλαδοΛίγοΓια το τσιγάρισμα

Μοσχαρίσιος κιμάς1/2 kg

Ρύζι Καρολίνα3 φλ.

Μαϊντανός ψιλοκομμένος1 ματσ.

Δυόσμος ψιλοκομμένος1/2 φλ.

Κονιάκ1/4 φλ.Για σβήσιμο

ΑλάτιΌσο χρειάζεται

ΠιπέριΌσο χρειάζεταιΦρεσκοτριμμένο
ΣάλτσαΝτομάτες ώριμες5 τεμάχιαΞεφλουδισμένες, τριμμένες

Πετέλ ντομάτας1 κ.σ.

Ζάχαρη1 κ.γ.
ΠασπάλισμαΕλαιόλαδο1/2 φλ.Για το περιχύσιμο

Κεφαλοτύρι τριμμένοΛίγο

Μυζήθρα τριμμένηΛίγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE