links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2025

Ζουμερό Κοντοσούβλι Στον Φούρνο: Από τους Foodaholics!

Ξεχάστε τον μπελά της ψησταριάς και ετοιμαστείτε για ένα αξεπέραστο κοντοσούβλι που ψήνεται εύκολα, γρήγορα και γίνεται πεντανόστιμο μέσα στον φούρνο σας!

Αυτή η συνταγή από τους Foodaholics μας δείχνει όλα τα μυστικά για να πετύχετε το κρέας να είναι τρυφερό, ζουμερό και γεμάτο αρώματα, σαν να βγήκε μόλις από τα κάρβουνα. Το μυστικό κρύβεται στη σωστή μαρινάδα και τον τρόπο ψησίματος, ώστε το κρέας να λιώνει στο στόμα.

Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι ή για μια... Τσικνοπέμπτη μέσα στο σπίτι, χωρίς καπνούς και φασαρία!

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε με τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής;

Υλικά      

1 κιλό    χοιρινό χωρίς κόκκαλα  

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο  

Καπνιστή πάπρικα  

Κρεμμύδι σε σκόνη  

Σκόρδο σε σκόνη  

Σκόνη λαχανικών  

1-2 κουταλιές μουστάρδα  

Ξύσμα   λεμονιού  

Λίγο χυμό λεμονιού       

Ελαιόλαδο      

Πιπεριές      

Πιπέρι  

Οδηγίες 

1 Κόβουμε τα κρέατα σε κομμάτια. 

2 Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. 

3 Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο (εμείς τα αφήσαμε για ένα βράδυ). 

4 Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και το χοιρινό. 

5 Προαιρετικά κόβουμε πιπεριές σε κομμάτια περίπου όσο είναι τα κρέατα. 

6 Σε μεγάλη βέργα ή ξυλάκι για σουβλάκι περνάμε εναλλάξ κρέας και πιπεριά. 

7 Σε ταψί λίγο μικρότερο από μία σχάρα καλύπτουμε τον πάτο με νερό. 

8 Βάζουμε την σχάρα και τοποθετούμε τα κοντοσούβλια. 

9 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν. 

10 Αν χρειαστεί τα γυρίζουμε πλευρά όταν η μία ροδίσει. 

11 Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ανάλογα τα γούστα μας. 

12 Δεν βάζουμε από την αρχή γιατί η σκόνη λαχανικών και η μουστάρδα δίνουν αλμύρα στο κρέας.


Source: foodaholics.gr

  

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE