
Μια μοναδική συνύπαρξη φρέσκων πράσων και λαχταριστού κιμά σε μια τραγανή χωριάτικη ζύμη. Ο chef Γιώργος Τσούλης μας δίνει μια υπέροχη συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα και το σπίτι γεμίζει αρώματα!
Υλικά
4 πράσα, χοντροκομμένα350 γρ. κιμά, χοιρινό350 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη1 κ.σ. πελτέ ντομάτας50 ml κρασί, λευκό1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο¼ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο80 γρ. κασέρι, τριμμένο2 αυγά, medium¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο για πίτες
ΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδο
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.2 Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά. Μεταφέρουμε τον κιμά σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.3 Στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.4 Επιστρέφουμε τον κιμά στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της γέμισης και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο η γέμιση, προσθέτουμε το μαϊντανό, το κασέρι, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.5 Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε τα φύλλα, λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 40x30 εκ., απλώνουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε, και επαναλαμβάνουμε με ένα ακόμη φύλλο. Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή γέμιση, επαναλαμβάνουμε με φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτουμε με τα 2 τελευταία φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα, τα κλείνουμε προς τα μέσα, χαράζουμε σε κομμάτια και λαδώνουμε εκ νέου.6 Ψήνουμε την πρασοκιμαδόπιτα για 50 με 55 λεπτά στον φούρνο.7 Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου