
Ο γύρος, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, μπορεί εύκολα να γίνει και στο σπίτι.
Είναι μια νόστιμη και οικονομική λύση για ένα διαφορετικό κυριακάτικο τραπέζι ή ένα γρήγορο γεύμα.Τι θα χρειαστείτε
Για να φτιάξετε τον δικό σας σπιτικό χοιρινό γύρο, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:- 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κρεμμύδι 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το χοιρινό λαιμό σε λεπτές λωρίδες.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κρέας με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, την πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Ψήστε το γύρο στο φούρνο στους 200°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανός.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου