Φωτό: Γιώργος Δρακόπουλος |
Υλικά Για 6 μερίδες
✔1½ κιλό λευκά μανιτάρια σε καρέ
✔300 γρ. κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
✔3 φύλλα δάφνης
✔8 κόκκους μπαχάρι
✔1 ξύλο κανέλας
✔2 σκελίδες σκόρδο
✔2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
✔80 ml κόκκινο κρασί
✔300 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
✔80 ml ε.π. ελαιόλαδο
✔Αλάτι, πιπέρι
✔1 κ.γ. ζάχαρη
✔Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
✔ Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κανέλα, τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο. ✔ Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. ✔ Όταν εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας, προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί και την ντομάτα, συμπληρώνοντας, αν χρειαστεί, και λίγο νερό. ✔ Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τη ζάχαρη και αφήνουμε το στιφάδο στη φωτιά για 30 λεπτά ακόμα, να μελώσει η σάλτσα του. ✔ Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Source: www.tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου