links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Κλείνουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία την Τετάρτη λόγω απεργίας

Απεργία στις 23 Οκτωβρίου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτικά και νηπιαγωγεία! Κλείνουν ξανά τα σχολεία στις 4 Νοεμβρίου λόγω μαθητικών κινητοποιήσεων

Κλείνει η πλειοψηφία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου λόγω της απεργίας που ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συνεχή αγώνα για ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις και για τη διασφάλιση μιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας που να ανταποκρίνεται στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Στην ανακοίνωση τονίζεται η ανάγκη συλλογικής δράσης και μαχητικότητας απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, επιχειρούν να εμπορευματοποιήσουν και να κατηγοριοποιήσουν το εκπαιδευτικό σύστημα.

Να επιστραφεί ο 13ος -14ος μισθός και το μισθολογικό κλιμάκιο του 2016-17

Η ΔΟΕ ζητάει «να επιστραφεί ο 13ος -14ος μισθός και το μισθολογικό κλιμάκιο του 2016-17. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον κλάδο, που θα κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα. Να εξισωθούν τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Άμεσα να κατοχυρωθεί 9μηνη άδεια ανατροφής για τις/τους αναπληρώτριες/τές. Να εξισωθεί το ωράριο των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα ολιγοθέσια με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και συνολικά να εξισωθεί το ωράριο της Πρωτοβάθμιας με αυτό της Δευτεροβάθμιας. Να προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί κατά την άσκηση του παιδαγωγικού τους έργου».

Κλειστά σχολεία και στις 4 Νοεμβρίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE