links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Ο Αμφιλοχιώτης Νικόλαος Ξεσφίγγης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ''ΚΟΣΜΟΣ''

Ο Νικόλαος Ξεσφίγγης από την Αμφιλοχία, ένας ενεργός πολίτης με συνεχή συμμετοχή στα κοινά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προσεχείς ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο ως Βολτ Ελλάδος στο ψηφοδέλτιο του «ΚΟΣΜΟΣ» με επικεφαλής τον Πέτρο Κόκκαλη.

Στον πυρετώδη χορό της πολιτικής σκηνής, η Αμφιλοχία αναδύει έναν πρωταγωνιστή, τον Νικόλαο Ξεσφίγγη. Ένας άνθρωπος με ρίζες στην πολιτική και μια αμέτρητη προσφορά στην πρόοδο και την ευημερία του τόπου.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις προσεχείς ευρωεκλογές είναι ένα βήμα που αναδεικνύει την προσήλωσή του στις αξίες της δημοκρατίας και της ενεργού συμμετοχής. Με το έργο του ως Βολτ Ελλάδος στο ψηφοδέλτιο του «ΚΟΣΜΟΣ», ο Ξεσφίγγης δείχνει την προσήλωσή του στην ευρωπαϊκή ιδέα και την προοπτική μιας ενωμένης Ευρώπης που είναι ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα.
Η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο μαζί με τον Πέτρο Κόκκαλη αποτελεί έναν συνδυασμό δυναμικότητας και αποφασιστικότητας. Αμφότεροι αποτελούν φορείς μιας νέας πολιτικής γενιάς που επιδιώκει την αλλαγή και την πρόοδο, πάντα με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολιτών.
Με την υποστήριξή μας και την εμπιστοσύνη μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Στην επιστολή ανακοίνωσής του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρει:


Αγαπητοί συμπολίτες μου,
Είναι τιμή μου που βρίσκομαι ενώπιόν σας σήμερα, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τρεις βασικές προτεραιότητες που θα επιδιώξω εάν μου δοθεί η ευκαιρία να σας εκπροσωπήσω.
Πρώτον, η μεταφορά και ο εκσυγχρονισμός των μεταφορών αποτελούν κρίσιμη πτυχή για την ανάπτυξη και την ευημερία της Ευρώπης. Πρέπει να επενδύσουμε σε βιώσιμες και έξυπνες λύσεις μεταφορών που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες. Αυτό σημαίνει υποστήριξη για τον σιδηροδρομικό τομέα, την ανάπτυξη του δικτύου των ηλεκτρικών οχημάτων και τη δημιουργία περισσότερων καινοτόμων λύσεων μεταφορών.
Δεύτερον, πιστεύω σθεναρά στην εξουσία του πολίτη και την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές μας θα πρέπει να λαμβάνονται σε επίπεδο που είναι πιο κοντά στον πολίτη. Αυτό σημαίνει ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων και δημιουργία μηχανισμών συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων που τους αφορούν άμεσα.
Τέλος, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζουμε. Η γήρανση του πληθυσμού αποτελεί πρόκληση για την οικονομία και την κοινωνία μας. Πρέπει να επενδύσουμεσε πολιτικές που θα στηρίξουν τις οικογένειες και θα προωθήσουν τη γονιμότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα υποστήριξη για τους γονείς και τους νέους.
Αυτά τα τρία σημεία αντιπροσωπεύουν τις προτεραιότητές μου και τη δέσμευσή μου να εργαστώ για μια καλύτερη και πιο δίκαιη Ευρώπη. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να μοιραστώ τις ιδέες μου μαζί σας και σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό μέλλον που θα είναι φωτεινό και ελπιδοφόρο.

Νικόλαος Ξεσφίγγης - Βιογραφικό 

Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1966 και ζει στην Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και φοίτησε στη σχολή Κορέλκο στο τμήμα των Η/Υ.Σπούδασε πληροφορική στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Μετά το τέλος των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε σε εταιρείες μεταφορών. Το 1995 δημιούργησε τη δική του εταιρεία μεταφορών και Logistics αναλαμβάνοντας μεγάλα και σημαντικά έργα όπως με τη NetworkAdvisors και την Leyer3, την AmadeusHellas, τη Γερμανός ΑΕ, την Τράπεζα Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Hellascom S.A, το Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων, την Ολυμπιάδα 2004, τη LamdaHellix, την ISSUS S.A, τη Nextcom S.A, τα Ε.Λ.Τ.Α, τον Ο.Σ.Ε όπως και πλήθος άλλων ιδιωτικών και μη έργων.
Κατέχει Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας στις Εθνικές και Διεθνείς Οδικές Μεταφορές
Ως Διευθύνων Σύμβουλος, οργάνωσης, ελέγχου, επίβλεψης, διαχείρισης, διοίκησης και εκτέλεσης καθώς και διακίνησης, κοστολόγησης προσφορών κύριο μέλημά του είναι μ να εκσυγχρονίσει τον χώρο των μεταφορών και των Logistics στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της Ευρώπης. Οι διακρατικές συνεργασίες των κρατών μελών και συνεργασίες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των μεταφορών είναι καίριας σημασίας για τον τομέα των μεταφορών.
Στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 ο Νικόλαος Ξεσφίγγης ήταν υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Αθηνών με το Βολτ Ελλάδας. Υπήρξε επίσης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Αθηναίων ΑΘΗΝΆ ΤΏΡΑ.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.
Ο Νικόλαος Ξεσφίγγης ασχοληθεί ως αθλητής με την κολύμβηση. Μιλάει Αγγλικά.

Νικόλαος Ξεσφίγγης

Προσωπικά Στοιχεία:
• Γέννηση: Αμφιλοχία, 1966
• Διαμονή: Αθήνα
Εκπαίδευση:
• Ολοκλήρωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
• Σπουδές στη Σχολή Κορέλκο, Τμήμα Η/Υ
• Πτυχίο Πληροφορικής από το Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Επαγγελματική Πορεία:
• Εργασία σε εταιρείες μεταφορών μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων
• Ίδρυση δικής του εταιρείας μεταφορών και Logistics το 1995
• Υπεύθυνος για σημαντικά έργα όπως:
o NetworkAdvisors και Leyer3
o AmadeusHellas
o Γερμανός ΑΕ
o Τράπεζα Κύπρου
o Πανεπιστήμιο Πατρών
o Hellascom S.A
o Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων
o Ολυμπιάδα 2004
o LamdaHellix
o ISSUS S.A
o Nextcom S.A
o Ε.Λ.Τ.Α
o Ο.Σ.Ε και πλήθος άλλων ιδιωτικών και μη έργων
Επαγγελματικές Πιστοποιήσεις:
• Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας στις Εθνικές και Διεθνείς Οδικές Μεταφορές
Επαγγελματικά Ενδιαφέροντα:
• Οργάνωση, έλεγχος, διαχείριση και κοστολόγησης προσφορών
• Εκσυγχρονίση του χώρου των μεταφορών και των Logistics στην Ελλάδα
• Διακρατικές συνεργασίες στον τομέα των μεταφορών
Πολιτική Σταδιοδρομία:
• Υποψήφιος Βουλευτής στην Α’ Αθηνών με το Βολτ Ελλάδας στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023
• Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Αθηναίων ΑΘΗΝΆ ΤΏΡΑ
Άλλες Δραστηριότητες:
• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων
• Ασχολείται με την κολύμβηση και γνωρίζει Αγγλικά

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE