links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος..

Νίκος Μιχαλολιάκος

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής βγαίνει από τη φυλακή με βούλευμα το Συμβουλίου Πλημμελιοδικών Λαμίας.

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο. Με βούλευμα του το Συμβουλίου Πλημμελιοδικών Λαμίας, (121 του 2024) παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, λέει «ναι» στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης με περιοριστικούς όρους μετά από περίπου 5,5 χρόνια.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι οι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Μάλιστα, αξιολογεί τη διαγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 χρόνια και 6 μήνες, θετικά απορρίπτοντας την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων.

Έτσι, δέχεται την αίτηση και διατάζει την υφ’ όρον απόλυση του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο ΑΤ του τόπου διαμονής του μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους καταδικασμένους για την ίδια υπόθεση.

Ο εισαγγελέας που εξέτασε την αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής είχε την γνώμη πως ο Μιχαλολιάκος δεν πρέπει να βγει από την φυλακή , αποδεχόμενος ότι τυπικά πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί. Ωστόσο ο εισαγγελικός λειτουργός τόνιζε στην εισήγηση του προς το δικαστικό συμβούλιο, ότι ο κρατούμενος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποφυλακιστεί καθώς δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας είχε ταχθεί κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου κρίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως αν και συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση υφ’ όρον απόλυση, διαπιστώνει τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του.

Πού βρίσκονται τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής

Ήταν 7 Οκτωβρίου του 2020 όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωνε την καταδίκη της ηγεσίας και πολλών στελεχών της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση ή ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, βάσει του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα. Σήμερα, οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, καθώς εκμεταλλεύτηκαν τις ευεργετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και εξήλθαν από τα σωφρονιστικά καταστήματα, έχοντας εκτίσει τα 3/5 των ποινών τους.

Ειδικότερα, από τους συνολικά 57 καταδικασθέντες, μονάχα οι 11 (και πλέον 10 μετά την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου) βρίσκονται ακόμη πίσω από τα κάγκελα, περιμένοντας κι αυτοί με τη σειρά τους να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος χρόνος, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους.

Η περιπέτεια υγείας του Νίκου Μιχαλολιάκου

 

Διαβάστε την συνέχεια στο:👉 www.newsbeast.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE