links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Η ώρα του παιδιού: Η Βασίλισσα Εστέρια και το τραγούδι της βροχής!!

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μαγικό βασίλειο, ζούσε μια ευγενική και ευγενική βασίλισσα που ονομαζόταν Βασίλισσα Εστέρια. 

Την αγαπούσαν όλοι οι άνθρωποι στο βασίλειό της γιατί πάντα τους νοιαζόταν και φρόντιζε να είναι ευτυχισμένοι. Ωστόσο, ένα χρόνο, μια τρομερή ξηρασία έπληξε τη γη, και τα χωράφια ήταν άγονα, χωρίς να βρεθεί τροφή. Οι άνθρωποι ήταν πεινασμένοι και λυπημένοι, και δεν ήξεραν πώς θα μπορούσαν να επιβιώσουν.

Η βασίλισσα Εστέρια προσευχήθηκε στους ουρανούς για βοήθεια, ζητώντας βροχή για να επαναφέρει τη ζωή στη γη τους. Οι προσευχές της εισακούστηκαν από τα ευγενικά και καλοπροαίρετα πνεύματα που ζούσαν στον ουρανό. Αποφάσισαν να στείλουν τον πιο ισχυρό και σοφό αγγελιοφόρο τους, ένα όμορφο πουλί με το όνομα Aurora, για να βοηθήσει τους κατοίκους του βασιλείου της βασίλισσας Esteria.


Η Aurora πέταξε κάτω στο βασίλειο και μάζεψε όλα τα παιδιά μαζί. Τους είπε για τη σημασία της ελπίδας και της πίστης και πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη βασίλισσά τους να επαναφέρει τη βροχή. Τους δίδαξε ένα ιδιαίτερο τραγούδι που, όταν το τραγουδούσαν μαζί, καλούσε τη βροχή.

Τα παιδιά επέστρεψαν στα σπίτια τους και μοιράστηκαν το μήνυμα με τις οικογένειές τους. Εξάσκησαν το τραγούδι και μαζεύονταν στις πόλεις και τα χωριά τους, τραγουδώντας όσο πιο δυνατά και όμορφα μπορούσαν. Οι μελωδικοί ήχοι των φωνών τους γέμισαν τον αέρα και τα πνεύματα στον ουρανό συγκινήθηκαν από την πίστη και την ενότητά τους.

Καθώς τα παιδιά συνέχιζαν να τραγουδούν, ο ουρανός έγινε ροζ και μοβ και οι πρώτες σταγόνες βροχής άρχισαν να πέφτουν. Ο κόσμος ζητωκραύγαζε από χαρά και η βροχή συνέχισε να πέφτει, γεμίζοντας ζωή τη ξεραμένη γη. Τα χωράφια έγιναν πράσινα και τα λουλούδια άνθισαν, επαναφέροντας το χρώμα στο βασίλειο.

Η βασίλισσα Εστέρια χάρηκε πολύ που είδε τους ανθρώπους της ευτυχισμένους για άλλη μια φορά. Ήξερε ότι ήταν η πίστη, η ελπίδα και η ενότητα των παιδιών που έφεραν τη βροχή. Αποφάσισε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή μέρα για να γιορτάσει τη γενναιότητα και την ανθεκτικότητά τους, μια μέρα που θα μείνει αξέχαστη για τις επόμενες γενιές.

Και έτσι, κάθε χρόνο το Πάσχα, οι κάτοικοι του βασιλείου της Βασίλισσας Εστερίας συγκεντρώνονταν για να τραγουδήσουν το τραγούδι που καλεί τη βροχή, υπενθυμίζοντας στον εαυτό τους τη δύναμη της ελπίδας και της ενότητας. Θα μοιράζονταν επίσης πολύχρωμα αυγά και νόστιμες λιχουδιές, συμβολίζοντας τη νέα ζωή που ξεπήδησε από τη γη μετά τη βροχή.

Από εκείνη την ημέρα και μετά, οι άνθρωποι ζούσαν ευτυχισμένοι, γνωρίζοντας ότι μπορούσαν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο αρκεί να πιστεύουν στον εαυτό τους και ο ένας στον άλλον. Και το πνεύμα της Aurora, του όμορφου αγγελιοφόρου πουλιών, συνέχισε να τους προσέχει, σκορπώντας αγάπη και χαρά σε όλη τη γη.

Κείμενο: Γιώργος Γυρνάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE