links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πώς Μπορώ να Επισκεφθώ το Άγιον Όρος - Όλη η Διαδικασία..

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα τα απαραίτητα βήματα και τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε για να επισκεφθείτε τα μοναστήρια του Αγίου Όρους για πρώτη φορά.

Επικοινωνία με το Γραφείο Προσκυνητών

Αρχικά, για να σας επιτραπεί η είσοδος στο Άγιον Όρος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Προσκυνητών ώστε να εκδώσετε το απαραίτητο Διαμονητήριο.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του Γραφείου Προσκυνητών στη Θεσσαλονίκη είναι 2310 252575 (Τηλέφωνο Ημεδαπών) , 2310 252578 (Τηλέφωνο Αλλοδαπών) και βρίσκεται στην οδό Εγνατίας 109 Τ.Κ. 54635, Θεσσαλονίκη. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 09: 00 – 14:00 και Σάββατο: 10:00 - 12:00.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του Γραφείου Προσκυνητών στην Ουρανούπολη είναι 23770 71421 και βρίσκεται λίγα μέτρα πριν από το λιμάνι.

Pilgrims' Office at Ouranoupoli Chalikidiki

Τα στοιχεία που ζητούνται από το αρμόδιο γραφείο είναι τα εξής: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, έτος γεννήσεως, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου , ημερομηνία έκδοσης και εκδούσα αρχή. 

Στο Διαμονητήριο αναγράφονται τα στοιχεία σας, ο κωδικός αριθμός, καθώς και η ακριβής ημερομηνία που θα επισκεφθείτε το Περιβόλι της Παναγίας.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων τις Ιερές Μονές πρόκειται να επισκεφτείτε, καθώς θα σας ζητηθεί να το δηλώσετε. Επομένως, θα πρέπει να προηγηθεί από πλευράς σας επικοινωνία με το εκάστοτε μοναστήρι που επιθυμείτε να μείνετε.

Λάβετε υπόψιν ότι ο αριθμός των προσκυνητών που επιτρέπεται καθημερινά στο Άγιον Όρος είναι περιορισμένος, οπότε θα πρέπει να κλείσετε έγκαιρα την άδεια εισόδου, μέχρι και δύο μήνες νωρίτερα.

Οι ημέρες παραμονής συνήθως ορίζονται σε τέσσερις (τρεις διανυκτερεύσεις), ωστόσο, αν κάποιος επισκέπτης επιθυμεί να μείνει περισσότερο, μπορεί να ζητήσει παράταση από την Ιερά Μονή που τον φιλοξενεί.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Προσκυνητών θα σας κατατοπίσει επακριβώς για όλες τις λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες για την είσοδό σας στο Άγιον Όρος από την Ουρανούπολη ή την Ιερισσό Χαλκιδικής.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού προς το Άγιον Όρος.

Pilgrims' Office at Ouranoupoli Chalikidiki

Πώς θα παραλάβετε το Διαμονητήριο

Κατά τη διαδικασία έκδοσης του Διαμονητηρίου σας, είναι σημαντικό να δηλώσετε και από ποιο λιμάνι θα γίνει η αναχώρησή σας.

Η παραλαβή του Διαμονητήριου γίνεται από το Γραφείο Προσκυνητών στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής την ημέρα της αναχώρησης με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου. 

Το ωράριο λειτουργίας στο Γραφείο της Ουρανούπολης είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 05:30 - 13:00, το Σάββατο από 06:00 - 13:00 και την Κυριακή από 08:00 - 13:00.

Οι επισκέπτες που παίρνουν το πλοίο από την Ιερισσό και οδεύουν προς στην ανατολική πλευρά του Αγίου Όρους, παραλαμβάνουν το Διαμονητήριό τους από το λιμάνι της Ιερισσού, από τον εκεί πράκτορα του Γραφείου Προσκυνητών.

Καλό θα είναι οι επισκέπτες να βρίσκονται στον χώρο παραλαβής του Διαμονητηρίου τουλάχιστον 1 ώρα πριν την αναχώρησή τους.

Residence Permit “Diamonitirion

Πόσο κοστίζει η έκδοση του Διαμονητηρίου

Το κόστος αυτή τη στιγμή για την έκδοση του Διαμονητηρίου είναι:
25 € για Χριστιανούς Ορθόδοξους.
30 € για τους Ετερόδοξους - Αλλόθρησκους.
10 € για ειδικές ομάδες προσκυνητών (μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, ανάπηροι).
Δωρεάν για τους πολύτεκνους.

Οι αλλοδαποί, αλλόδοξοι και ομόδοξοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν κράτηση έξι μήνες πριν, με την αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου τους ή αιτήματος στο mail athosreservation@gmail.com.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Monastiriaka
Source: www.monastiriaka.gr


Αγιορείτικες Πασχαλινές Λαμπάδες

   









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE