links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Εορτασμός της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στο Μεσολόγγι..

Σας γνωρίζουμε ότι με το Π.Δ. 130/2008 καθιερώθηκε η 19η Απριλίου ως ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν.

Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε μορφής τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.

Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από το θάνατό του και στις εκδηλώσεις θα μας τιμήσει με την παρουσία της η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Σε εφαρμογή της από 10–04–2024 και με αριθ. πρωτ. 34500 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, σας αποστέλλουμε συνημμένα το πρόγραμμα εορτασμού της ανωτέρω επετείου και παρακαλούμε για την εφαρμογή των όσων σε αυτό αναφέρονται.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη το αργότερο μέχρι τις 13:00 της 18ης Απριλίου 2023 στο τηλέφωνο 26313-61277 και 26313-61603 για να τηρηθεί σειρά όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Τα έξοδα των στεφάνων δεν καλύπτονται από την Π.Δ.Ε

Με Τιμή,
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE