links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Βόνιτσα, πέντε λόγοι για να την επισκεφθείς

Η όμορφη και γραφική κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας εντυπωσιάζει..

Η Βόνιτσα είναι παραλιακή κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας με έντονο νησιώτικο αέρα, γραφική Χώρα, κάστρο με εντυπωσιακή θέα και μεγάλη ιστορία. Μια από τις πόλεις που πολλοί δεν γνωρίζουν, μιας και η περιοχή επισκιάζεται κυρίως από το νησί της Λευκάδας, αφήνοντας πίσω την πλούσια ομορφιά της Βόνιτσας ανέγγιχτη. 

Μακριά από τον πολύ τουρισμό η όμορφη κωμόπολη ξέρει καλά να σαγηνεύει τον επισκέπτη από τα πρώτα λεπτά του ταξιδιού του εδώ, αφήνοντας του μια αγάπη για αυτόν τον τόπο που πάντα σε κάνει να γυρίζεις.

Διάβασε ακόμη: Λευκάδα: Οι πιο συγκλονιστικές παραλίες της. 

Στην Βόνιτσα βρεθήκαμε πρώτη φορά φέτος, για μονοήμερη ανοιξιάτική εκδρομή και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε. Αν και δυσκολευτήκαμε να βρούμε μόνο πέντε λόγους για να επισκεφθείς την όμορφη κωμόπολη, προτείνουμε τους πιο βασικούς για εμάς αλλά και για αυτούς που θα ξανά επιστρέφαμε.

Το Κάστρο της

Το Κάστρο βρίσκεται πάνω από την πόλη της Βόνιτσας αγναντεύοντας τον Αμβρακικό κόλπο και χτίστηκε γύρω στο 1070 από τους Ενετούς, οι οποίοι έλαβαν από το Βυζάντιο το προνόμιο να κτίσουν το φρούριο και να εκμεταλλευτούν το λιμάνι. Το κάστρο βρίσκεται πλήρως εναρμονισμένο με το τοπίο αλλά και καλά προφυλαγμένο από τις επιθέσεις. Βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και στο εσωτερικό του υπάρχει και ο Ναός της Αγίας Σοφίας. Μπορείς πολύ εύκολα να το προσεγγίσεις είτε με τα πόδια περνώντας μέσα από την παλιά πόλη της Βόνιτσας και ανηφορίζοντας αλλά ακόμα και με το αυτοκίνητο που απέξω από την πύλη θα βρεις έναν μικρό χώρο για στάθμευση. Με Βασιλικό διάταγμα το 1922, το κάστρο χαρακτηρίσθηκε ως “προέχον βυζαντινόν μνημείον”.

Οι όμορφες παραλίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE