links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Τα τρακτέρ πηγαίνουν μόνα τους στα χωράφια. (ΒΙΝΤΕΟ)

source pic
Τα τρακτέρ πηγαίνουν μόνα τους στα χωράφια: Αυτόνομα τρακτέρ έχουμε δει κατά καιρούς αρκετά αλλά αυτό που παρουσίασε το Εθνικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Κατασκευής Αγροτικών Μηχανημάτων της Κίνας (CHIAIC) έχει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Με πρώτη και καλύτερη τη φουτουριστική του εμφάνιση στην οποία δεν υπάρχει θέση για οδηγό, οπότε συμπεραίνουμε πως η ανθρώπινη παρέμβαση δεν θα χρειαστεί. Ή αν χρειαστεί ο έλεγχος του τρακτέρ θα γίνεται εξ αποστάσεων με τηλεχειρισμό.
Πηγή ανάρτησης: www.newsbomb.gr
Το δεύτερο χαρακτηριστικό του είναι η χρήση της τεχνολογίας 5G που τόσες κουβέντες έχει προκαλέσει και το τρίτο και ίσως και πιο σημαντικό η κίνησή του από ενεργειακή κυψέλη. Η οποία καταναλώνει υδρογόνο και παράγει ηλεκτρικό ρεύμα που τροφοδοτεί τον τοποθετημένο στο κέντρο βασικό ηλεκτροκινητήρα και τους δευτερεύοντες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των επιμέρους λειτουργιών.

Για τον προσανατολισμό του τρακτέρ χρησιμοποιούνται δεδομένα από ραντάρ και GPS, ενώ η τεχνολογία 5G επιτρέπει την παρακολούθηση τόσο του αγροτικού μηχανήματος όσο και του γύρω χώρου εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο.

Η μέγιστη ταχύτητα του τρακτέρ, προφανώς για τη μετακίνησή του από το ένα χωράφι στο άλλο, είναι 30 χλμ./ ώρα, ενώ ο ανεφοδιασμός του σε υδρογόνο διαρκεί μόλις 3 με 5 λεπτά της ώρας και θα χρειαστεί να επαναληφθεί μετά από περίπου 4 ώρες εργασίας.


Πηγή ανάρτησης: www.newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE