links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

🐝 Αφήστε τες ήσυχες.. 🐝

Source: pixabay.com
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Μόλις σημειώσαμε μια μεγάλη νίκη για την προστασία των μελισσών στην Ευρώπη, αλλά 13 πονηρές χώρες της ΕΕ υπονομεύουν τη συμφωνία, επιτρέποντας τη χρήση των μελισσοκτόνων φυτοφαρμάκων!  

Η Κομισιόν έχει τη δύναμη να βάλει τάξη και να προστατέψει την απαγόρευση. Όμως τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με το θέμα και, αν εμείς δε βγάλουμε στη φόρα το σκάνδαλο, οι παραβάτες θα τη γλυτώσουν.

Σε 24 ώρες η Κομισιόν θα συναντήσει τα κράτη-μέλη, για να συζητήσουν για τις μέλισσες. Ας τους δείξουμε ότι οι πολίτες στηρίζουμε την πραγματική απαγόρευση. Στη συνέχεια θα κάνουμε τη φωνή μας να φτάσει στα ΜΜΕ και τον Ευρωπαίο επίτροπο Υγείας, ένθερμο υπερασπιστή των μελισσών. Υπόγραψε τώρα παρακάτω και διάδωσέ το παντού:



ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Η Κομισιόν ισχυρίζεται ότι προστατεύει τις μέλισσες απ’ τα βλαβερά φυτοφάρμακα -- να η ευκαιρία να αποδείξει ότι το εννοεί! Σχεδόν οι μισές χώρες της ΕΕ έχουν παραβιάσει την απαγόρευση των νεονικοτινοειδών. Και αν η Κομισιόν δεν επέμβει, θα συνεχίσουν να σκαρφίζονται δικαιολογίες για δήθεν έκτακτες ανάγκες.  

Η κατ' εξαίρεση χρήση νεονικοτινοειδών επιτρέπεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις επιδρομής εντόμων. Αλλά η Ρουμανία, η Φινλανδία και άλλες 11 χώρες φαίνεται να τα χορηγούν σωρηδόν -- συχνά χωρίς αποδεδειγμένη έκτακτη ανάγκη! Το αγροχημικό λόμπι ισχυρίζεται πως οι καλλιεργητές θα αναγκαστούν να χρησιμοποιούν ακόμη χειρότερα φυτοφάρμακα, αν απαγορευτούν τα νεονικοτινοειδή. Όμως αγρότες στη Σουηδία και άλλες χώρες έχουν αποδείξει ότι είναι απολύτως εφικτό να προβλέπουμε τις επιθέσεις εντόμων και να προστατεύουμε τις καλλιέργειες χωρίς την προληπτική χρήση νεονικοτινοειδών ή άλλων φυτοφαρμάκων.  

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνο η Κομισιόν πληροφορείται απ’ τα κράτη-μέλη για τις χορηγούμενες εξαιρέσεις και μόνο αυτή έχει τη δύναμη να κλείσει αυτό το παραθυράκι. Ας το διαδώσουμε παντού κι ας κερδίσουμε μαζί αυτή τη μάχη για τις μέλισσες!

Πάτα για να κλείσουμε το μελισσοκτόνο παραθυράκι

Μαζί υπερασπιζόμαστε τις μέλισσες εδώ και χρόνια, και κερδίζουμε! Η μαζική εκστρατεία μας στην Ευρώπη βοήθησε να περάσει η πρόσφατη απαγόρευση των νεονικοτινοειδών και η σημαντική έρευνα που χρηματοδοτησαμε συνέδεσε τα φυτοφάρμακα με την ταχεία μείωση των πληθυσμών μελισσών παγκοσμίως. Τώρα ας κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη!  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Antonia, Signe, Lisa, Christoph και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz   

 

 ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες:  

🐝 Ε.Ε.: Απαγόρευση εντομοκτόνων που σκοτώνουν τις μέλισσες -- Εφημερίδα των Συντακτών

🐝 «Σμήνος» ελπίδας για τις μέλισσες -- TVXS

🐝 Τρία στα τέσσερα μέλια περιέχουν νεονικοτινοειδή -- Το Βήμα

🐝 Οι δολοφόνοι μελισσών αντεπιτίθενται (στα Αγγλικά) -- Politico

🐝 Αντριουκαΐτις: Η υπόθεση των νεονικοτινοειδών αποδεικνύει ότι η Επιτροπή είναι «συνεπής» με την επιστήμη (στα Αγγλικά) -- Euractiv

🐝 Η Ευρώπη συμφωνεί την πλήρη απαγόρευση των φυτοφαρμάκων που βλάπτουν τις μέλισσες (στα Αγγλικά) -- The Guardian https://www.theguardian.com/environment/2018/apr/27/eu-agrees-total-ban-on-bee-harming-pesticides

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE