links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά στον φούρνο!

Τα καλαμαράκια είναι από τους πιο νόστιμους τσιπουρομεζέδες που υπάρχουν. Το μόνο μπελαλίδικο είναι ότι πρέπει να είσαι πάνω από το τηγάνι μέχρι να τηγανιστούν όλα. 

Πέρα από αυτό παίρνει μυρωδιά τηγανίλας όλο το σπίτι και μαζί και τα ρούχα. Για αυτό σήμερα το μενού λέει συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά στον φούρνο. Πως ακριβώς θα τα κάνεις;

Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη- και εννοείται και πολύ πιο υγιεινή από ότι το τηγάνι! Ειδικά για μένα που βαριέμαι το τηγάνισμα, πραγματικά μου έλυσε τα χέρια.
Το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμα και τραγανά καλαμαράκια, όπως αυτά του τηγανιού. Βέβαια ο κόπος θα είναι πολύ λιγότερος!

Καλαμαράκια σαν τηγανητά στον φούρνο


Τα υλικά που θα χρειαστείς:
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1φλ. ούζο
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

kalamarakia lemoni ouzoalati

Πάρε τα καλαμαράκια καθάρισε τα και κόψε τα σε κομματάκια- μπορείς να για να γλιτώνεις χρόνο και κόπο να πάρεις έτοιμα κατεψυγμένα. Ρίξε τα καλαμαράκια σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το ούζο και το αλάτι. Ανακάτεψε καλά και έπειτα άφησε τα μια ώρα με το μείγμα για να πάρουν όλη τη γεύση. Αν προτιμάς τσίπουρο αντί για ούζο, απλά αντικατέστησε το 1φλιτζάνι ούζο με ένα τσίπουρο.

alevri gia oles tis chriseis elaiolado

Αφού περάσει η μία ώρα, άνοιξε και προθέρμανε τον φούρνο στους 200. Στράγγιξε τα καλαμαράκια από το μείγμα και πέρνα τα από το αλεύρι. Σε ένα ταψί στρώσε μια λαδόκολλα και άπλωσε τα καλαμαράκια. Τέλος, ράντισε τα με λίγο ελαιόλαδο και βάλε τα στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να αποκτήσουν αυτό το χρυσό-κίτρινο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα σέρβιρε τα με μπόλικο λεμόνι.

Bonus Tips:

Μπορείς όσο ψήνεις τα καλαμαράκια να βάλεις από κάτω και ένα ταψί με πατάτες για να τις κάνεις σαν τηγανητές αλλά στον φούρνο. Έτσι γλιτώνεις και για άλλη μια φορά το τηγάνι, αλλά και χρόνο. Επίσης, όταν αλευρώσεις τα καλαμαράκια φρόντισε να καλύψει το αλεύρι όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να κάνει αυτήν την ωραία τραγανή κρούστα.

https://www.ediva.gr/syntagi-gia-kalamarakia-tiganita-ston-foyrno/
Πηγή συνταγής: www.ediva.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE