Η πουτίγκα Κοζάνης και η βελούδινη κρέμα της την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση, από καθημερινό επιδόρπιο μέχρι και επίσημες εκδηλώσεις.
Υλικά
Για την καρυδόπιτα
- 6 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι
- 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. καρύδια αλεσμένα
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
- Για την κρέμα
- 400 ml γάλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 1 κονσέρβα μόρφατ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, μετρώντας από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για την καρυδόπιτα.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 30Χ35 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.
- Ζεσταίνουμε τα 300 ml. γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη και την βανίλια.
- Ρίχνουμε το γάλα με το κορνφλάουρ στο κατσαρολάκι με το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
- Την αποσύρουμε από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ την κρέμα μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε τμηματικά την κρύα κρέμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και την σερβίρουμε μαζί με την κρέμα.
- Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την πουτίγκα με κανέλα ή τριμμένο καρύδι.
Source: www.womantoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου