links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025

Πουτίγκα Κοζάνης σκέτη κόλαση!!!

Ένα διαφορετικό γλυκό

Η  πουτίγκα Κοζάνης και η βελούδινη κρέμα της την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση, από καθημερινό επιδόρπιο μέχρι και επίσημες εκδηλώσεις.

Υλικά

Για την καρυδόπιτα

  • 6 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. καρύδια αλεσμένα

Για το σιρόπι  

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
  • Για την κρέμα
  • 400 ml γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κονσέρβα μόρφατ

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, μετρώντας από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για την καρυδόπιτα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 30Χ35 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.
  • Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.
  • Ζεσταίνουμε τα 300 ml. γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη και την βανίλια.
  • Ρίχνουμε το γάλα με το κορνφλάουρ στο κατσαρολάκι με το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
  • Την αποσύρουμε από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
  • Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ την κρέμα μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τμηματικά την κρύα κρέμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και την σερβίρουμε μαζί με την κρέμα.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την πουτίγκα με κανέλα ή τριμμένο καρύδι. 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE