links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Συνταγές για γλυκά από το Άγιο Όρος..

Εκμέκ νηστίσιμο

Υλικά :
½ κιλό καταϊφι
1 βιτάμ
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια
7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας... ότι προτιμάται)
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτί φυτική κρέμα
Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
Σιρόπι: 5 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση :
Ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

1η ΚΡΕΜΑ
Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταϊφι.

2η ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.
 

Τρούφες με σταφίδες

Υλικά
100 γρ. Φυτικό βούτυρο
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια
300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στο ρεντέ
3 κουταλιές της σούπας μπράντυ
125 γρ. Ξανθές σταφίδες
250 γρ. Τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, τη σοκολάτα και το μπράντυ. Τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Όταν κρυώσει κάνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τυλίγουμε στη τρούφα σοκολάτας. Διατηρούμε τις τρούφες στο ψυγείο.



Τσίζκεϊκ

                                                                                                              Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι – μπερ
2 κουτιά τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
200γρ γάλα ζαχαρούχο Βλάχας
1 φλυτζάνι βιτάμ
½ κιλού μαρμελάδα φράουλα ( ή όποια άλλη προτιμάτε)
1 κουταλάκι κορν –φλάουερ
Λίγο κονιάκ
Φυσικό χυμό μισού λεμονιού
Φρουί γλασσέ διάφορα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα καβουρδίζουμε με το βιτάμ. Με το μείγμα στρώνουμε τη βάση στρογγυλής πιατέλας.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα αρχικά και προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε το υλικό πάνω στη βάση από τα μπισκότα.
Σε κατσαρόλα ζεστένουμε τη μαρμελάδα μέχρι να λιώσει. Διαλύουμε το κορν – φλάουερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στη μαρμελάδα. Κρυώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στολίζουμε.

Monastiriaka - Mount Athos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE