links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Παράταση 16 μηνών στο μεγάλο αρδευτικό έργο της Αμφιλοχίας

 
Θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, όμως θα ολοκληρωθεί τελικά μετά απο 16μηνη παράταση που πήρε στο τέλος του 2015. 

Ο λόγος για ένα από τα σημαντικότερα αρδευτικά έργα για τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, το έργο της «Αποπεράτωσης διώρυγας Αμφιλοχίας και σήραγγας Βάλτου για άρδευση-ύδρευση κοινοτήτων Επαρχίας Βάλτου Ν. Αιτωλοακαρνανίας», που ο προϋπολογισμός του είναι 13.252.032,52 ευρώ.
Το ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ΑγρίνιοCulture.gr, είναι ότι οι καθυστερήσεις στο έργο που οδήγησαν στην παράταση δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του αναδόχου. Τα αίτια της παράτασης στο χρόνο περαίωσης του έργου είναι κατ΄αρχάς το γεγονός ότι η απαλλοτρίωση των ακινήτων για την κατασκευή του έργου δεν έχει συντελεστεί, διότι δεν έχει κοινοποιηθεί… ακόμη στην αρμόδια υπηρεσία (ΟΣΥΕ) του Υπουργείου η πρωτόδικη απόφαση για τον καθορισμό τιμών μονάδος ακινήτων για τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις. Ακόμη η διαδικασία των επιτάξεων δεν έχει πραγματοποιηθεί σε διάφορες θέσεις επί του έργου με κυριότερη από την Χ.Θ 8+092 έως Χ.Θ 8+652, λόγω του ότι δεν έχουν δεχθεί οι ιδιοκτήτες το τίμημα της επίταξης. Και τέλος το γεγονός ότι η επιλεξιμότητα των δαπανών του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» έληξε στις 31-12-2013.
Αντικείμενο της εργολαβίας
Η αποπεράτωση της διώρυγας Αμφιλοχίας και σήραγγας Βάλτου για άρδευση-ύδρευση κοινοτήτων επαρχίας Βάλτου Ν. Αιτωλοακαρνανίας περιλαμβάνει τα εξής:

  • -Η ολοκλήρωση της διώρυγας Αμφιλοχίας μήκους 3,5 χλμ. περίπου,
  • -Η κατασκευή του αντλιοστασίου Αμφιλοχίας και του σχετικού καταθλιπτικού αγωγού,
  • -Η κατασκευή της δεξαμενής ρύθμισης της διώρυγας Βάλτου,
  • -Η κατασκευή της σήραγγας Αμφιλοχίας-Βάλτου, μήκους 2,10 χλμ,
  • -Η κατασκευή της διώρυγας Βάλτου, μήκους 2,7 χλμ,
  • -Η λειτουργία του συνόλου των έργων για ένα ημερολογιακό έτος.
http://www.agrinioculture.gr/2014/10/24/paratasi-16-minon-sto-megalo-ardeftiko-ergo-tis-amfilochias/

NEXT PAGE