links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Υπό προϋποθέσεις μετακινήσεις αιγοπροβάτων από βοσκοτόπους σε στάβλους.

Το πράσινο φως για τη δυνατότητα μετακίνησης των αιγοπροβάτων από τους θερινούς βοσκοτόπους προς τους στάβλους δίνει η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ. 

Συγκεκριμένα, οι μετακινήσεις επιτρέπονται από σήμερα, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία και τηρώντας αυστηρά μέτρα.

Σύμφωνα με την απόφαση «επιτρέπονται από 30/08/2024, οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων από τους θερινούς βοσκότοπους (εκτός από αυτούς που βρίσκονται εντός ζωνών προστασίας και επιτήρησης για την επιζωοτία της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών), προς τις σταβλικές εγκαταστάσεις των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε όλη τη χώρα, εκτός από τις ΠΕ Βορείου και Νοτίου Έβρου στις οποίες εφαρμόζονται μέτρα ελέγχου αντιμετώπισης της επιζωοτίας της ευλογιάς των αιγοπροβάτων».

Σε ότι αφορά τις περαιτέρω απαγορευμένες ζώνες, όπως υπογραμμίζει η Διεύθυνση, επιτρέπεται η μετακίνηση αιγοπροβάτων από θερινούς βοσκοτόπους προς σταβλικές εγκαταστάσεις, εντός αυτών.

Διαδικασία

Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με άδεια μετακίνησης από τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές, και μετά από κλινική εξέταση 24 ώρες πριν την μετακίνηση των ζώων.

Η μετακίνηση των αιγοπροβάτων γίνεται με μεταφορικά μέσα και μόνο, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις με εφαρμογή αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας (καθαρισμός, απολύμανση τροχών μεταφορικών μέσων πριν την φόρτωση, πριν την εκφόρτωση και μετά την εκφόρτωση των ζώων, μέτρα ατομικής προστασίας των οδηγών κ.λ.π.).

Μετά την άφιξή τους, τα αιγοπρόβατα χειρίζονται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύον για την επιζωοτία της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, στην περιοχή της κάθε σταβλικής εγκατάστασης.

Αρχική
Source: www.agro24.gr


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE