links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Αγελάδες ξεβράστηκαν νεκρές στις ακτές της Λευκάδας...

Φόβοι για παράνομη απόρριψη ζώων από πλοίο

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη Λευκάδα μετά τον εντοπισμό νεκρών αγελάδων σε παραλίες του νησιού. Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες, Πέμπτη, όταν η θάλασσα ξέβρασε ένα νεκρό ζώο στην παραλία Πευκούλια, ενώ σήμερα το πρωί εντοπίστηκε άλλη μία νεκρή αγελάδα στην παραλία του Αη Γιάννη.

Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι πλοίο που μετέφερε τα ζώα προχώρησε σε παράνομη απόρριψη των νεκρών ζώων στη θάλασσα. Οι αρχές της Λευκάδας, σε συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας, έχουν κινητοποιηθεί για να διαχειριστούν την κατάσταση και να αποτρέψουν πιθανές υγειονομικές συνέπειες.

Από το πρωί, συνεργείο της καθαριότητας του δήμου βρίσκεται στις παραλίες για να απομακρύνει τα ζώα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων νεκρών αγελάδων που μπορεί να έχουν ξεβραστεί σε άλλες περιοχές.

Οι κάτοικοι της Λευκάδας παρακολουθούν με προβληματισμό τις εξελίξεις, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι το φαινόμενο μπορεί να επεκταθεί. Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την προέλευση των ζώων και να εντοπίσουν το πλοίο που ενδεχομένως ευθύνεται για το περιστατικό.

Το συμβάν έχει αναζωπυρώσει τις συζητήσεις γύρω από την παράνομη απόρριψη αποβλήτων στη θάλασσα, μια πρακτική που θέτει σε κίνδυνο το θαλάσσιο οικοσύστημα και τη δημόσια υγεία. Οι έρευνες συνεχίζονται, με την τοπική κοινωνία να περιμένει απαντήσεις και μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE