links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Πώς εντoπίστηκε σκελετός ανθρώπου που χάθηκε μυστηριωδώς πριν 21 χρόνια στα βοσκοτόπια του Βάλτου.

Αναζητούσαν για 21 χρόνια τον άνθρωπό τους που χάθηκε μυστηριωδώς στα βοσκοτόπια της βόρειας Αιτωλοακαρνανίας. Πώς εντόπισε τον σκελετό του ένας σπηλαιολόγος μέσα σε ανεξερεύνητο βάραθρο

Το κείμενο έστειλε ο αρχαιολόγος σπηλαιολόγος Γιάννης Ζαβιτσανάκης και αποτελεί μια καταγραφή της εμπειρίας που έζησε με τον εντοπισμό ενός ανθρώπινου σκελετού που ανήκε σε έναν κτηνοτρόφο που αγνοούνταν δυο δεκαετίες.

Οκτώβριος του 1994. Στις 11 του μήνα, ο 78χρονος κτηνοτρόφος από την Κεχρινιά Αμφιλοχίας, Αθανάσιος Καραγκούνης, έφυγε από το σπίτι του το μεσημέρι, όπως έκανε κάθε μέρα, αφήνοντας τη σύζυγό του και τα επτά παιδιά του, πηγαίνοντας να φροντίσει τα βοοειδή που εξέτρεφε. Δεν επέστρεψε ποτέ.

Οι έρευνες της οικογένειάς του, των κατοίκων του χωριού και των αρχών, απέβησαν άκαρπες. Δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του. Καμιά ικανοποιητική ερμηνεία δεν δόθηκε για την εξαφάνισή του.

Η εγκληματική ενέργεια, απίθανη. Επρόκειτο για έναν φιλήσυχο οικογενειάρχη χωρίς εχθρούς, ο οποίος κατοικούσε σε ένα μικρό χωριό.

Το ατύχημα έμοιαζε εξίσου απίθανο ως εκδοχή. Γνώριζε την περιοχή «πέτρα – πέτρα» ως κτηνοτρόφος σε αυτόν τον τόπο ολόκληρη τη ζωή του. Διάφορες άλλες εκδοχές για την ερμηνεία της εξαφάνισης ψιθυρίζονταν στο χωριό, όπως η πιθανότητα να έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος και στη συνέχεια ο υπαίτιος να εξαφάνισε το πτώμα για να αποφύγει τις συνέπειες. Ακούγονταν ακραίες και εντελώς ατεκμηρίωτες.

Τα χρόνια πέρασαν. Κανείς δεν ξέχασε. Τον άνθρωπο και τα αναπάντητα ερωτήματα. Η εξαφάνιση απασχολούσε πάντα τις συζητήσεις στο χωριό. Τα παιδιά του πάντοτε αναζητούσαν ένα ίχνος του.Ακόμα και όσα απ΄ αυτά έφυγαν μετανάστες στη Γερμανία να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, όταν επέστρεφαν στο χωριό για τις καλοκαιρινές διακοπές τους περιπλανιόνταν στην γύρω περιοχή, ελπίζοντας σε μια απάντηση…

21 χρόνια μετά

Ο σπηλαιολόγος ερευνητής και αρχαιολόγος Ιωάννης Ζαβιτσανάκης, με 15ετή εμπειρία στην εξερεύνηση εκατοντάδων ανεξερεύνητων σπηλαίων και βαράθρων..επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά τον Ορεινό Βάλτο στη βόρεια Αιτωλοακαρνανία. Μια ιδιαίτερα ευνοημένη σπηλαιολογικά περιοχή του νομού. Αναζητούσε νέους ερευνητικούς προορισμούς.

Τη μέρα εκείνη είχε ήδη εξερευνήσει ένα 40μετρου βάθους βάραθρο στην περιοχή, την Τρύπα του Μπεκιάρη. Ήταν απομεσήμερο........

Διαβάστε την συνέχεια στο: www.mixanitouxronou.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE