links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Τι κάνεις με τον τυποποιημένο ντοματοπολτό που περίσσεψε;

Μια πανεύκολη συνταγή, για να έχετε πάντα τον δικό σας πελτέ ντομάτας. Από τον σεφ Γιώργο Τσούλη!

Πολλές από τις συνταγές που απαιτούν τυποποιημένο ντοματοχυμό, πάστα ντομάτας ή ψιλοκομμένα, αποφλοιωμένα ντοματάκια (όπως σάλτσες ζυμαρικών, πίτσας ή κοκκινιστών) δεν χρειάζονται ολόκληρη την κονσέρβα ή τη χάρτινη συσκευασία, αλλά ένα μέρος τους. 

Το να βάλουμε το υπόλοιπο στο ψυγείο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φόρα, μάλλον δεν είναι η καλύτερη κίνηση. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η επόμενη φορά συχνά αργεί τόσο, ώστε ο ντοματοχυμός ή τα ψιλοκομμένα ντοματάκια ξεραίνονται, μαυρίζουν και καταλήγουν στα σκουπίδια. Food waste τσάμπα και βερεσέ, δηλαδή.

Η λύση είναι ...παγοθήκες και κατάψυξη 

Αντί να βάλετε το υπόλειμμα στο ψυγείο, λοιπόν, καλύτερα είναι να το καταψύξετε άμεσα ως εξής:

  1. Χρησιμοποιήστε μια από τις παγοθήκες σας για να μοιράσετε τον υπόλοιπο ντοματοπολτό, την πάστα ντομάτας ή τα ψιλοκομμένα ντοματάκια στις θήκες.
  2. Βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη και όταν σταθεροποιηθούν, μεταφέρετε τα κυβάκια σε σακούλα τροφίμων και τα φυλάτε εκεί.
  3. Χρησιμοποιήστε όσους από τους κατεψυγμένους κύβους χρειάζεστε απευθείας στα μαγειρευτά και τις σάλτσες.

Source: www.ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE