Μια πανεύκολη συνταγή, για να έχετε πάντα τον δικό σας πελτέ ντομάτας. Από τον σεφ Γιώργο Τσούλη! |
Πολλές από τις συνταγές που απαιτούν τυποποιημένο ντοματοχυμό, πάστα ντομάτας ή ψιλοκομμένα, αποφλοιωμένα ντοματάκια (όπως σάλτσες ζυμαρικών, πίτσας ή κοκκινιστών) δεν χρειάζονται ολόκληρη την κονσέρβα ή τη χάρτινη συσκευασία, αλλά ένα μέρος τους.
Το να βάλουμε το υπόλοιπο στο ψυγείο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φόρα, μάλλον δεν είναι η καλύτερη κίνηση. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η επόμενη φορά συχνά αργεί τόσο, ώστε ο ντοματοχυμός ή τα ψιλοκομμένα ντοματάκια ξεραίνονται, μαυρίζουν και καταλήγουν στα σκουπίδια. Food waste τσάμπα και βερεσέ, δηλαδή.
Η λύση είναι ...παγοθήκες και κατάψυξη
Αντί να βάλετε το υπόλειμμα στο ψυγείο, λοιπόν, καλύτερα είναι να το καταψύξετε άμεσα ως εξής:
- Χρησιμοποιήστε μια από τις παγοθήκες σας για να μοιράσετε τον υπόλοιπο ντοματοπολτό, την πάστα ντομάτας ή τα ψιλοκομμένα ντοματάκια στις θήκες.
- Βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη και όταν σταθεροποιηθούν, μεταφέρετε τα κυβάκια σε σακούλα τροφίμων και τα φυλάτε εκεί.
- Χρησιμοποιήστε όσους από τους κατεψυγμένους κύβους χρειάζεστε απευθείας στα μαγειρευτά και τις σάλτσες.
Source: www.ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου