Οι επαγγελματίες υγείας και ασφάλειας τροφίμων, συμβουλεύουν να αποφεύγετε το πλύσιμο των πουλερικών, καθώς αυτή η πρακτική, είναι πιθανό να αυξήσει την εξάπλωση των βακτηριδίων όπως είναι η σαλμονέλα.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων η συγκεκριμένη πρακτική επιδεινώνει το πρόβλημα.
Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής υποστηρίζει ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για την εξάλειψη των βακτηρίων είναι το κρέας να μαγειρεύεται στην κατάλληλη θερμοκρασία. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το κοτόπουλο, αλλά για οποιονδήποτε άλλο τύπο κρέατος ή ψαριού. Η ελάχιστη θερμοκρασία μαγειρέματος για το κοτόπουλο πρέπει να είναι 74 °C. Αντίστοιχα για τα κρέατα όπως το χοιρινό, το μοσχάρι και το αρνί η θερμοκρασία αυτή πρέπει να ανέρχεται στους 71 °C.
Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό θερμόμετρο, για να γνωρίζετε την ακριβή εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο δηλητηριάσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου