www.argiro.gr |
Τα τυριά αυτά, μπορούμε να τα αγοράσουμε συσκευασμένα σε άλμη, είτε χύμα, από τον πάγκο των τυριών. Όταν λοιπόν αγοράζουμε χύμα, πρέπει να καταναλωθούν σχετικά γρήγορα και μέσα σε διάστημα 4-5 ημερών. Για να συντηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητη η άλμη.
Το ξέρετε ότι εύκολα και γρήγορα, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας άλμη στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά;
Τι θα χρησιμοποιήσετε;
• 1 λίτρο νερό• 70 γραμ. αλάτι
• Θερμόμετρο
Πώς θα φτιάξετε άλμη;
Βάζετε το αλάτι στο νερό και ζεσταίνετε το αλατόνερο χωρίς να βράσει, στους 85-90 βαθμούς C για 30 δευτερόλεπτα. Κατόπιν βάζετε το αλατόνερο στο ψυγείο για να κρυώσει, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 4 βαθμούς. Τότε η άλμη είναι έτοιμη και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.Φροντίστε η άλμη να καλύπτει όλο το τυρί και αν πέσει η στάθμη της άλμης καθώς το καταναλώνετε συμπληρώστε με λίγο νερό μέχρι να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια του τυριού για να συντηρηθεί σωστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου