links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Τα δυστυχήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα...[vid-pics]

Τα δυστυχήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Όταν ο χρόνος πάγωσε για κάποιες οικογένειες

Από: www.newsbeast.gr
Χρειάσθηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να περάσουν από την ζωή στο θάνατο. Το δυστύχημα με τους 21 νεκρούς μαθητές στα Τέμπη, η επιστροφή των οπαδών του ΠΑΟΚ που «βάφτηκε» με αίμα, το πολύνεκρο τροχαίο στο Μαλιακό είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά που έχουν μείνει για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων.
Είναι η στιγμή που ο χρόνος πάγωσε για όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.
Οι ανατριχιαστικές εικόνες από τον τόπο όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή μικρά παιδιά, μαθητές αλλά και ενήλικες, όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία, δεν παραδειγμάτισαν τους Έλληνες οδηγούς. Έμειναν όμως ανεξίτηλες στο μυαλό όλων.

 4 Οκτωβρίου 1999: Η αιματοβαμμένη επιστροφή των οπαδών του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1999 όταν το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα. Η προσπέραση αποδείχθηκε μοιραία καθώς το λεωφορείο βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με φορτηγό το οποίο είχε κατεύθυνσή προς Λάρισα. Το λεωφορείο ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα οκτώ μέτρων με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους έξι νέοι άνθρωποι. Ήταν όλοι τους μέλη του Σωματείου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού.
ΠΑΟΚ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για το περιστατικό, λίγη ώρα πριν το δυστύχημα, το λεωφορείο είχε κάνει στάση στο Βελεστίνο. Εκεί αποβιβάστηκαν κάποιοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και σύμφωνα με τις μαρτυρίες στο τιμόνι βρέθηκε ο 19χρονος γιος του ιδιοκτήτη του λεωφορείου.
ΠΑΟΚ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί ο 20χρονος Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ο 25χρονος Δημήτριος Ανδρεαδάκης, η 18χρονη Χριστίνα Τζιόβα, ο 22χρονος Αναστάσιος Θέμελης, ο 22χρονος Γεώργιος Γκανάτσιος και ο 17χρονος Κυριάκος Λαζαρίδης, αλλά και ο οδηγός του λεωφορείου ο 68χρονος Αστέριος Αγκζιώτης.
ΠΑΟΚ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Σκηνές πανικού διαδραματίστηκαν και στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου κατέφθασαν συγγενείς και φίλοι των παιδιών που επέβαιναν στο λεωφορείο. Όλοι περίμεναν με αγωνία να πληροφορηθούν αν ζουν οι δικοί τους άνθρωποι. Δυστυχώς έξι οικογένειες ενημερώθηκαν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είχαν σκοτωθεί.


13 Απριλίου 2003: Η τραγωδία με τους μαθητές στα Τέμπη

ΤΕΜΠΗ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Το απόγευμα της Κυριακής, 23 Απριλίου του 2003, ένα λεωφορείο γεμάτο μαθητές της πρώτης λυκείου επιστρέφει στο Μακρυχώρι Ημαθίας, έπειτα από εκδρομή στην Αθήνα. Λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα, το λεωφορείο φθάνει στα Τέμπη, με την κίνηση να είναι αυξημένη λόγω και της ημέρας.
ΤΕΜΠΗ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Χρειάσθηκαν μόλις λίγα λεπτά για να συμβεί μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην Ελλάδα. Ο οδηγός της νταλίκας από το αντίθετο ρεύμα, η οποία μετέφερε νοβοπάν, χάνει τον έλεγχο και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα. Τα νοβοπάν και οι μελαμίνες γλίστρησαν και έπεσαν στο δρόμο ενώ κάποια από αυτά χτύπησαν το λεωφορείο.
ΤΕΜΠΗ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Η σύγκρουση της νταλίκας με το λεωφορείο ήταν σφοδρότατη. Το λεωφορείο είχε σχεδόν διαλυθεί ολοκληρωτικά με τα σωστικά συνεργεία να κάνουν περισσότερες από δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν τους μαθητές.
ΤΕΜΠΗ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Οι εικόνες από το δυστύχημα σοκαριστικές. 21 μαθητές βρήκαν τραγικό θάνατο και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν. Οι αιτίες της σύγκρουσης δεν αποσαφηνίστηκαν ποτέ 100%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, ο οδηγός της νταλίκας οδηγούσε έξι ώρες χωρίς να κάνει κανένα διάλειμμα, ενώ τα ελαστικά δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Παράλληλα, το λεωφορείο είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω παλαιότητας και έπρεπε να είχε αποσυρθεί.
ΤΕΜΠΗ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΕΜΠΗ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Η δίκη πραγματοποιήθηκε, πέντε χρόνια μετά, τον Οκτώβριο του 2008. Ο οδηγός του λεωφορείου αθωώθηκε, ενώ ο οδηγός της νταλίκας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών. Από 4 έως 14 χρόνια καταδικάστηκαν και οι ιδιοκτήτες της νταλίκας και του εργοστασίου νοβοπάν, ενώ η εταιρεία κατέβαλλε το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

27 Σεπτεμβρίου 2004: Το δυστύχημα με τους μαθητές στο Μαλιακό

ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ
Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου του 2004 το σχολικό λεωφορείο, που μεταφέρει 37 μαθητές και 4 καθηγητές του Λυκείου Φαρκαδόνας Τρικάλων στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσουν τους παραολυμπιακούς Αγώνες, κινείται στο 173 χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Στις 9:50 το πρωί το λεωφορείο φθάνει στο πέταλο του Μαλιακού. Την ίδια ώρα στο αντίθετο ρεύμα κινείται μια νταλίκα.
ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ
Ο οδηγός της νταλίκας, λόγω μετατόπισης του φορτίου χάνει τον έλεγχο της νταλίκας, περνά στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούεται με το λεωφορείο, το οποίο και ανατρέπεται. Επτά μαθητές θα χάσουν ακαριαία την ζωή τους και ένας θα ακρωτηριαστεί.
ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ
Τον Μάρτιο του 2007, το Τριμελές Εφετείο Λάρισας αποφάνθηκε ότι η βεβαίωση της άδειας οδήγησης του οδηγού του λεωφορείου που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα του Μαλιακού και ήταν μόλις 21 ετών, ήταν ψευδής.
ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ
Το δικαστήριο καταδίκασε την διευθύντρια του τμήματος έκδοσης αδειών οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Καρδίτσας, σε φυλάκιση 18 μηνών για ψευδή βεβαίωση.
ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣΤο Πολιτικό Εφετείο Λάρισας δικαίωσε τις οικογένειες των θυμάτων και έκρινε ότι οι δύο οδηγοί, φορτηγού και λεωφορείου ήταν συν υπαίτιοι για την πρόκληση του δυστυχήματος.

27 Σεπτεμβρίου 2010: Η οικογενειακή τραγωδία στη Φαρκαδόνα

ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΑΙΛΑΝΔΗ
Έξι χρόνια αργότερα, την ίδια ακριβώς ημέρα, 27 Σεπτεμβρίου του 2010, μια οικογένεια με τα δύο της μικρά παιδιά, ηλικίας δύο και τριών ετών ξεκληρίζεται στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Λάρισας στη Φαρκαδόνα.
Νεκροί ανασύρθηκαν κι άλλοι τρεις άνθρωποι, οι οποίοι επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο με το οποίο συγκρούστηκαν.
Το αιματηρό τροχαίο σημειώθηκε στις 16:40 της Δευτέρας. Τα δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και στη συνέχεια καρφώθηκαν σε μια νταλίκα με αποτέλεσμα να βγουν από το δρόμο.

Χρειάστηκε η επέμβαση των αδρών της Πυροσβεστικής για να ανασυρθούν από τα συντρίμμια οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους καθώς και δύο ακόμη, ο οδηγός της νταλίκας και μια γυναίκα, που μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

17 Μαρτίου 2013: Το τροχαίο με τον Τόμας Πρωτόπαπα

ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ
Στις 17 Μαρτίου του 2013 ο ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας κινείται στην Αττική Οδό προκείμενου να φθάσει στα στούντιο όπου είχε γύρισμα. Ο νεαρός ηθοποιός θα σταματήσει στη δεξιά λωρίδα της Αττικής Οδού για λόγους που μέχρι σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί. Τότε ένα από τα βαν της Αττικής Οδού ξέφυγε από την πορεία και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του ηθοποιού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Από την ημέρα εκείνη ο Τόμας Πρωτόπαπας νοσηλεύθηκε στο ΚΑΤ, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο κεφάλι. Από τότε μέχρι το απόγευμα της 21ης Μαΐου νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε καταστολή, στην εντατική του ΚΑΤ, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Το απόγευμα της 21ης Μαΐου θα αφήσει την τελευταία του πνοή βυθίζοντας την οικογένεια του στο πένθος καθώς και όλους εκείνους που τον συμπαθούσαν μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές όπου πρωταγωνιστούσε.

1η Αυγούστου 2013: Νεκροί μητέρα και παιδιά στην Άρτα

ΕΚΑΒ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
Την 1η Αυγούστου του 2013 η μοίρα επιφυλάσσει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι για δύο οικογένειες. Στο 140 χλμ της εθνικής οδού Άρτας-Αντιρρίου, ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 40χρονο και επιβάτες έναν 84χρονο και μία 69χρονη συγκρούστηκε μετωπικά με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 43χρονη γυναίκα και στο οποίο επέβαιναν μία 31χρονη και τέσσερα ανήλικα παιδιά ηλικίας 16, 15, 13 και 3 ετών.
Τα δύο αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε μια άμορφη μάζα καθώς η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Στο δυστύχημα έχασαν την ζωή τους η 43χρονη οδηγός, η 31χρονη οδηγός καθώς και ο 13χρονος που βρισκόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Από το άλλο αυτοκίνητο, σκοτώθηκαν επί τόπου ο 84χρονος συνοδηγός και η 69χρονη γυναίκα που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Στην λίστα με τους νεκρούς προστέθηκε λίγε ημέρες αργότερα ένα ακόμη θύμα. Η 15χρονη που βρισκόταν και εκείνη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Στο τροχαίο είχε σκοτωθεί η μητέρα της και ο 13χρονος αδελφός της.

5 Οκτωβρίου 2014: Η Εγνατία οδός θα «βαφτεί» με αίμα

ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ
Η Εγνατία Οδός θα «βαφτεί» με αίμα στις 5 Οκτωβρίου του 2014. Μια ακόμη πολύνεκρη τραγωδία θα βυθίσει την χώρα στο πένθος. Το τροχαίο δυστύχημα θα συμβεί το πρωί της Κυριακής στις 5 Οκτωβρίου, όταν στην Εγνατία Οδό στο ύψος του χωριού Μέση, μια νταλίκα θα πέσει πάνω σε 40 περίπου αυτοκίνητα.
ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ
Οι εικόνες από το δυστύχημα δείχνουν και το μέγεθος της τραγωδίας. Η νταλίκα παρέσυρε τα δεκάδες αυτοκίνητα τα οποία προσέκρουσαν το ένα πάνω στο άλλο και μετατράπηκαν σε μια άμορφη μάζα σιδερικών. Ο θλιβερός απολογισμός ήταν πέντε νεκροί, ανάμεσά τους και ένας οδηγός που απανθρακώθηκε. Οι τραυματίες ξεπέρασαν του είκοσι.
ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ
Στο σημείο οι οδηγοί κινούνταν με μικρές ταχύτητες λόγω των εργασιών όταν έντρομοι είδαν την νταλίκα να χάνει τον έλεγχο και να συγκρούεται με τα αυτοκίνητα.
ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ
Ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας με τις ρουμάνικες πινακίδες που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο συνελήφθη σε ένα χωράφι στη γύρω περιοχή, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μετά την καραμπόλα, πήρε τα έγγραφά του από την νταλίκα και έφυγε.  Ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας είχε υποστήριξε ότι είχε πρόβλημα με τα φρένα του.

18 Φεβρουαρίου 2016: Σκοτώνεται ο Παντελής Παντελίδης

Capture
Στις 18 Φεβρουαρίου του 2016 η χώρα θα συγκλονιστεί από ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα. Ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης χάνει την ζωή του όταν το τζιπ του εξετράπη της πορείας του, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού, προσκρούει στην προστατευτική μπάρα και ανατρέπεται.
2
Ο δημοφιλής τραγουδιστής θα αφήσει την τελευταία του πνοή, ενώ θα τραυματιστούν και οι δύο κοπέλες που επέβαιναν στο τζιπ. Μέχρι σήμερα άγνωστη παραμένει η αιτία που το μοιραίο τζιπ εξετράπη της πορείας.

26 Φεβρουαρίου 2017: Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας

4062792
Το πιο πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα είναι εκείνο που σημειώθηκε την Κυριακή το απόγευμα όταν η Porsche, που οδηγούσε ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, προσέκρουσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στον χώρο στάθμευσης της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας.
Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν την ζωή τους η μητέρα με τον τρίχρονο γιο της που βρισκόταν στο σταθμευμένο αυτοκίνητο, ο οδηγός της  Porsche καθώς και ο συνοδηγός.
ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ www.newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE