links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Μάριος Σαλμάς: «Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι κοινωνικές δομές»


Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριος Σαλμάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H διακοπή λειτουργίας από 1 Μαρτίου 2017 των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, όπως οι Δομές Αστέγων, τα Συσσίτια, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα Κοινωνικά Φαρμακεία, είναι μια πολιτική εξέλιξη που επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση αδιαφορεί για την αλληλεγγύη χιλιάδων συμπολιτών μας που υποστηρίζονται από αυτές τις δομές. 
Υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στις προκηρύξεις για τη στελέχωση των νέων δομών με βάση το ΕΣΠΑ. Αυτό έχει ως συνέπεια να βρεθούν περίπου  100.000 συμπολίτες μας χωρίς τα στοιχειώδη, για αρκετούς μήνες.  Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είχε δεσμευτεί,  πριν από ένα μήνα, για την διασφάλιση της εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού στις δομές αυτές. Οι  εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τέσσερις μήνες. Η Νέα Δημοκρατία καλεί την Κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει άμεσα τις δομές, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις παροχές οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE