Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Πέννες με κιμά κλεισμένα σε μελιτζάνες

Αυτό το φαγητό είναι στην ουσία ένα πάντρεμα μουσακά και παστίτσιου. Η εμφάνισή του θυμίζει τούρτα και φυσικά, είναι πολύ ωραίο οικογενειακό φαγητό αλλά εξίσου εντυπωσιακό για ένα τραπέζι με τους φίλους σας.

Υλικά:

Για τον κιμά:
750 γρ. κιμά
1/3 φλ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδου
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
3/4 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα μοσχοκάρυδο
1 γεμάτη κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 γεμάτη κ.σ. τυρί κρέμα
250 γρ. πέννες
2 μελιτζάνες φλάσκες
λάδι για το τηγάνισμα
λίγη τριμμένη φρυγανιά
λίγο τριμμένο τυρί για μακαρόνια

Η συνταγή είναι από το Blog: Οι Θησαυροί Της Κουζίνας

Εκτέλεση:


Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα δύο.


 Βάζουμε και τον κιμά και τον γυρίζουμε με την κουτάλα να τσιγαριστεί μαζί αρκετή ώρα.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Μόλις εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα.

 Βάζουμε αλάτι, πιπέρι...

 ...κανέλα και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε και λίγο νερό και μαγειρεύουμε τον κιμά για 40' - 45'.












Μόλις γίνει τον στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό να φύγουν τα λάδια.


Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.  

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και μετά τις στραγγίζουμε. 

Λαδώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι. 

 Την πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη και λίγο τυρί για μακαρόνια.

 Βάζουμε τον κιμά σε ένα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε.

 Ρίχνουμε μέσα τις στραγγισμένες πέννες κι ανακατεύουμε.

 Βάζουμε και την κρέμα τυριού κι ανακατεύουμε καλά.

 Στη φόρμα στρώνουμε μια σειρά από μελιτζάνες κάτω στη βάση και μετά στα πλαϊνά βάζουμε την κάθε φέτα έτσι που να κρέμεται περίπου η μισή απ' έξω.

 Γεμίζουμε με το μείγμα από κιμά και ζυμαρικά.

Κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες τις μελιτζάνας για να σκεπάσουμε τον κιμά... 

....και πασπαλίζουμε από πάνω κι άλλο τυρί για μακαρόνια. 

 Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα οι μελιτζάνες.


Η πρώτη μερίδα έφυγε!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

NEXT PAGE