Συστατικά
- 12 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στη μέση
- 220 γρ. αλεύρι
- 210 γρ. καλαμποκάλευρο
- 35 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουτερ
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- λίγο πιπέρι
- 360 γρ. γάλα
- 2 αυγά
- 1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά (καλαμποκάλευρο, αλεύρι, μπέικιν, σόδα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι) και τα ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε.
- Ενοποιούμε τα υλικά και από τα 2 μπολ, ανακατεύουμε , έτσι ώστε να έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ σφικτό, αλλά ούτε και πολύ αραιό, και ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί.
- Περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια από σουβλάκι και τα βουτάμε μέσα στη ζύμη ένα ένα, έτσι ώστε να καλυφθούν τα λουκάνικα.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει, σε ένα φαρδύ σκεύος για να χωράνε τα ξυλάκια.
- Βάζουμε ένα ένα τα λουκάνικα μέσα στο λάδι κρατώντας τα απο το ξυλάκι μέχρι να ψηθεί λίγο η άκρη της ζύμης και να ξεκινήσει να επιπλεέι.
- Τότε το αφήνουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο στο επόμενο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο λάδι για να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα γύρω γύρω.
Tip
Καλό θα ηταν να μη βάζουμε πολλά στο τηγανάκι γιατί ψήνονται μόλις σε 2-3 λεπτα και αν δεν τα προσέξουμε, θα καούν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου