links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Το καρπούζι ΕΙΝΑΙ το καλοκαίρι!!! του Άκη Πετρετζίκη..


Το καρπούζι είναι το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Ξεκινάει να βγαίνει μέσα Ιούνιου αλλά είναι πεντάγλυκο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο!

Είναι ένα από τα πιο δροσιστικά φρούτα καθώς αποτελείται από 91% νερό!

Περιέχει βιταμίνη C, είναι ελαφρώς διουρητικό και περιέχει καροτινοειδή σε μεγάλες ποσότητες. Είναι πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.

Από που προέρχεται όμως το καρπούζι?

Το καρπούζι εμφανίζεται σε ιερογλυφικά της Αρχαίας Αιγύπτου.
Τον 10ο αιώνα μ.Χ. καλλιεργήθηκε στην Κίνα και τον 13ο αιώνα εμφανίστηκε στην Ευρώπη!
Για να το αποθηκεύσουμε μπορούμε να το κόψουμε, να το τυλίξουμε με μεμβράνη και να το κρατήσουμε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.


Εμένα είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα και γι’αυτό και μία ολόκληρη ημέρα στο Kitchen Lab την αφιέρωσα σε συνταγές με καρπούζι, αλμυρές αλλά και γλυκές!

Θα ξεκινήσω με μία απίστευτα καλοκαιρινή συνταγή, το cheesecake καρπούζι την οποία μας έστειλε το μέλος μας Panagiotis Theodoritsis. Είναι πολύ δροσερή και εύκολη συνταγή που θα την ευχαριστηθείτε όλοι!



Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο παραδοσιακό, και σας έχει περισσέψει και καρπούζι δοκιμάστε να φτιάξετε ένα γλυκό του κουταλιού καρπούζι ! Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε το μέλος μας Katerina Tsoutsa και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα! Εγώ βέβαια πρόσθεσα και λίγο λικέρ μαστίχας μέσα και την έκανα ακόμα πιο Ελληνική και μυρωδάτη!



Έχετε ξανακούσει για την καρπουζόπιτα ή αλλιώς καρπουζένια? Είναι μία νησιώτικη, Κυκλαδίτικη πίτα! Πολλοί μπορεί να την έχετε φάει και να μη σας άρεσε αφού μοιάζει σαν ένας γλυκός χυλός. Η πρώτη φορά που δοκίμασα καρπουζόπιτα ήταν κάπως έτσι. Γι’αυτό λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω μία δική μου συνταγή.
Η καρπουζόπιτα θέλει προσοχή  παρότι είναι μια πανεύκολη παραδοσιακή πίτα!
Θέλει ένα πραγματικά νόστιμο καρπούζι και πολύ καλό στράγγιγμα!



Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε πουτίγκα καρπούζι? Είναι ένα όμορφο, δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο με την υφή κρέμας!



Και για όσους θα λείπουν διακοπές και θέλετε κάτι δυναμωτικό που θα σας γεμίσει με ενέργεια και βιταμίνες, σας προτείνω να φτιάξετε ένα smoothie καρπούζι που θα σας κρατήσει για όλη την ημέρα χορτάτους στην παραλία!



Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε κάτι για να συνοδεύσετε το ψωμάκι σας, στο πρωινό σας δεν πρέπει αυτό το καλοκαίρι να παραλείψετε να φτιάξετε την μαρμελάδα καρπούζι! Ταιριάζει τέλεια ακόμα και με τυρί!



Ή ίσως να προτιμήσετε μία δροσιστική σαλάτα με φέτα και καρπούζι η οποία είναι η καλύτερη λύση για να ξεκινήσετε ένα οικογενειακό τραπέζι τον Δεκαπενταύγουστο!



Για το τέλος άφησα 2 συνταγές που και μόνο από το στήσιμο τους θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας! Είναι ένας έξυπνος τρόπος σερβιρίσματος για να φάνε φρούτα ακόμα και τα παιδιά!

Σε όσους λοιπόν αρέσει να συνδυάζουν το καρπούζι με αλμυρά συστατικά, έχω να προτείνω αυτή την εκπληκτική pizza καρπούζι.



Και σε όσους δεν είναι τόσο φαν αυτής της ιδέας μπορώ να προτείνω την γλυκιά εκδοχή αυτής της πίτσας!



Αυτά προς το παρών με τις καρπουζοσυνταγές! Ελπίζω να τις φτιάξετε όλες!
Σας έδωσα πολλές εναλλακτικές για το πως να χρησιμοποιήσετε τα καρπούζια σας με συνταγές για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Βάλτε και λίγη φαντασία και δημιουργήστε τις δικές σας!


Καλό καλοκαίρι!     akispetretzikis.com

Logo 8356bbecfce75b2b3f955d9aa7f8f228533e9e186ff0b38531680c847bdf7a49                    Logo 8356bbecfce75b2b3f955d9aa7f8f228533e9e186ff0b38531680c847bdf7a49                    Logo 8356bbecfce75b2b3f955d9aa7f8f228533e9e186ff0b38531680c847bdf7a49

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE