links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Η Ώρα του παιδιού: Ο Σεπτέμβρης και η Μαρία στο Σχολείο.


Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια όμορφη πόλη, ζούσε μια μικρή κοπέλα που την έλεγαν Μαρία. 

Η Μαρία λάτρευε το καλοκαίρι με τις ηλιόλουστες μέρες και τις ατελείωτες βόλτες στην παραλία. 

Όμως, κάθε φορά που πλησίαζε ο Σεπτέμβρης, η Μαρία ένιωθε ανάμεικτα συναισθήματα. Ήξερε ότι θα ξεκινούσε το σχολείο και θα έπρεπε να αφήσει πίσω τις καλοκαιρινές της περιπέτειες.


Μια μέρα, καθώς καθόταν στον κήπο της, είδε ένα πετραδάκι που έλαμπε στον ήλιο. Το πήρε στα χέρια της και άρχισε να του μιλάει. «Πετραδάκι, εσύ δεν φοβάσαι που ο Σεπτέμβρης πλησιάζει;» ρώτησε. 

Το πετραδάκι, φυσικά, δεν της απάντησε, αλλά η Μαρία σκέφτηκε ότι και οι αλλαγές μπορούν να είναι όμορφες.

Καιρός πέρασε και ήρθε η μεγάλη μέρα. Η Μαρία φόρεσε το νέο της σακίδιο γεμάτο βιβλία και μολύβια και πήγε στο σχολείο με λίγο άγχος. Μόλις μπήκε στην τάξη, είδε τους φίλους της, τον Δημήτρη, την Ελένη και τον Γιάννη. Όλοι την υποδέχτηκαν με χαμόγελα και ενθουσιασμό.

«Καλημέρα, Μαρία! Πες μας για τις διακοπές σου!» της είπε η Ελένη. Η Μαρία άρχισε να τους διηγείται τις περιπέτειές της στην παραλία, τις βόλτες με την οικογένειά της και όλα τα υπέροχα πράγματα που είχε κάνει. Οι φίλοι της την άκουγαν προσεκτικά και διασκέδαζαν.

Καθώς ο δάσκαλος μπήκε στην τάξη και καλωσόρισε τους μαθητές, η Μαρία κατάλαβε ότι ο Σεπτέμβρης δεν σήμαινε μόνο τέλος των διακοπών, αλλά και την αρχή νέων γνώσεων και περιπετειών. Σκέφτηκε τα νέα μαθήματα, τις ιστορίες που θα διάβαζαν, τις τέχνες που θα έκαναν και τις νέες φίλες και φίλους που θα γνώριζαν.

Όσο περνούσε ο μήνας, η Μαρία ανακάλυπτε την ομορφιά του Σεπτέμβρη. Μάθαινε νέα πράγματα, έπαιζε με τους φίλους της και συμμετείχε σε εκδηλώσεις στο σχολείο. Η εκπληκτική αίσθηση της εξερεύνησης και της μάθησης την ενθουσίαζε!

Έτσι, η Μαρία αποφάσισε ότι ο Σεπτέμβρης ήταν μια όμορφη εποχή γεμάτη υποσχέσεις. Αποφάσισε να τον αγαπήσει όσο και το καλοκαίρι. Από εκείνη τη μέρα και μετά, κάθε φορά που έβλεπε τον Σεπτέμβρη, η καρδιά της γέμιζε με χαρά και ενθουσιασμό, καθώς ήξερε ότι η περιπέτεια μόλις είχε αρχίσει.

Και έτσι, η Μαρία βρήκε τη μαγεία του Σεπτέμβρη και της επιστροφής στο σχολείο, κάνοντάς τον έναν από τους αγαπημένους της μήνες.

Γιώργος Γυρνάς...







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE