links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

AUTHENTIC BIG BLUE West. Στην Αιτωλοακαρνανία το παγκόσμιο Κύπελλο ελεύθερης κατάδυσης CMAS.

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του πρώτου διεθνούς τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης το 2017 στην Αμοργό, η Ελλάδα συνεχίζει να αναδεικνύεται ως κορυφαίος προορισμός για την ελεύθερη κατάδυση.

Από το 2023, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στο Ιόνιο, οδηγώντας σε νέα παγκόσμια ρεκόρ, γεγονός που οδήγησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία CMAS να αναθέσει στη χώρα μας, μέσω της ΕΟΥΔΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας) τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2024.

Το 2ο AUTHENTIC BIG BLUE West – The Ionian Sea Edition (και συνολικά ο 6ος Αγώνας) θα είναι  Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS.

Συνδιοργανώνεται με το Δήμο Ξηρομέρου, το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, το Δήμο Λευκάδας, το Δήμο Μεγανησίου,, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων.

Τοποθεσία: Θαλάσσια περιοχή μεταξύ του χωριού Μύτικα, του Καλάμου Λευκάδας, του Μεγανησίου και της Παλαίρου.
Ημερομηνίες: Αγώνας 2 – 7 Σεπτεμβρίου 2024, Εβδομάδα Προπόνησης 26 – 31 Αυγούστου 2024
Με την έγκριση της: ΕΟΥΔΑ – CMAS
Καιρικές Συνθήκες: Με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, αναμένουμε ότι οι συνθήκες της θάλασσας θα είναι θαυμάσιες. Η θερμοκρασία της επιφάνειας του νερού προβλέπεται έως 26°C – 27°C, με ορατότητα περίπου στα 30 μέτρα. Βασιζόμενοι στην καταδυτική μας εμπειρία, δεν υπάρχουν ρεύματα που θα επηρεάσουν την περιοχή κατάδυσης. Πολύ ήρεμη θάλασσα, ειδικά το πρωί.

Λεπτομέρειες Αγώνα

Ο αγώνας θα διεξαχθεί περίπου δύο μίλια ανοικτά της παραλίας του Μύτικα, έξω από τον Κάλαμο και απέναντι από το Μεγανήσι, σε σημείο που το βάθος φτάνει τα 150 μέτρα.
Η διαδρομή από την παραλία όπου θα γίνεται η επιβίβαση των αθλητών έως το σκάφος αγώνα διαρκεί περίπου 6 – 7 λεπτά.
Η βάση της διοργάνωσης θα είναι ο Μύτικας. Από εκεί θα αναχωρεί κάθε πρωί το σκάφος μεταφοράς των αθλητών προς το σημείο του αγώνα.

Η ασφάλεια του αγώνα περιλαμβάνει:

  • Σύστημα γρήγορης ανέλκυσης με αντίβαρο (counter ballast).
  • Ο δύτης παρακολουθείται σε όλη τη διάρκεια της βουτιάς από σόναρ υψηλής ανάλυσης ενώ κάθε ζώνη αγώνα διαθέτει 4 δύτες ασφαλείας. Από ένας δύτης ασφαλείας θα βρίσκεται και σε κάθε σημαδούρα προθέρμανσης.
  • Όλοι οι δύτες ασφαλείας είναι έμπειροι και εκπαιδευμένοι δύτες οι οποίοι έχουν εργαστεί σε πολυάριθμους αγώνες σε πανελλήνια & παγκόσμια πρωταθλήματα βάθους.

Τεχνικός Διευθυντής : Δημήτρης Κούμουλος

  • Ιδρυτής – Ιδιοκτήτης της σχολής Onebreath Freediving
  • Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α με ειδικότητα κολύμβηση
  • Εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης
  • Εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών

Περισσότερα

Στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα θα βρίσκεται όλες τις μέρες ταχύπλοο σκάφος με τους γιατρούς του αγώνα (Γιώργο Χατζηγεωργίου καρδιολόγο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου), έτοιμο να προσφέρει πρώτες βοήθειες και ταχεία μεταφορά στην παραλία του Μύτικα. Εκεί θα βρίσκεται ασθενοφόρο όλες τις μέρες του αγώνα για την μεταφορά του αθλητή (εντός 3 λεπτών) στο πλήρως εξοπλισμένο κέντρο υγείας στο Μύτικα.

Έπαθλα

  • Ο αθλητής και η αθλήτρια που θα αναδειχθούν πρώτοι στις overall κατηγορίες έχουν δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση.
  • Χειροποίητα μετάλλια για τους 3 νικητές (άντρες – γυναίκες) κάθε αγωνίσματος (CWT – CWTBF – CNF – FIM).


 www.authenticbigblue.gr 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE