links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Εύηνος: Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας γέφυρας!!

Εύηνος

Εύηνος : «Αντίστροφη μέτρηση» για να λήξει ο «Γολγοθάς» των κατοίκων του Γαλατά και του Περιθωρίου με την κατασκευή της νέας γέφυρας

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική λύση στο μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει στην οδική σύνδεση της παλιάς Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων με την ανεπανόρθωτη ζημιά που είχε υποστεί η γέφυρα του ποταμού Ευήνου στην περιοχή του Ευηνοχωρίου από την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου του 2021.

Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής
Ενότητας Χάλκειας,
Σπύρος Τραχύλης

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας Σπύρο Τραχύλη: «οι εργασίες πάνε με γοργούς ρυθμούς και πιστεύουμε πως θα ολοκληρωθούν σύντομα. Εδώ και λίγες ημέρες, σχεδόν μια εβδομάδα, ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις, οι τσιμεντοενέσεις συγκεκριμένα για το πρώτο πέδιλο της γέφυρας. Το χρονοδιάγραμμα είναι η κατασκευή της γέφυρας να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο, αλλά δεν αποκλείεται οι εργασίες τελικά να ολοκληρωθούν σε λιγότερο χρονικό διάστημα».

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά την ανεπανόρθωτη ζημιά της γέφυρας έκανε δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και με απόφαση του τότε Υπουργού Κώστα Καραμανλή ανέλαβε την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης με κατασκευή νέας γέφυρας στο Ευηνοχώρι.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο ανέλαβε και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ανάντη και κατάντη της γέφυρας, ενώ θα υπάρχει η απαιτούμενη μέριμνα για την αδιάλειπτη παροχή νερού προς την πόλη του Μεσολογγίου με προσωρινά, αλλά και μόνιμα έργα που θα ενταχθούν στο συνολικό έργο το οποίο υλοποιείται.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Πηγή: sinidisi.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE