links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Δεν επετράπη η είσοδος στους αγρότες στην Ιόνια Οδό – Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας στο σημείο.

Έφτασαν στο κόμβο του Χαλικίου, λίγο πριν τις 12:30 οι αγρότες , οι οποίοι ξεκίνησαν από την Συκιά με τα τρακτέρ και τα οχήματά τους, με σκοπό να προβούν σε διαμαρτυρία εντός της Ιόνιας Οδού.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με μια κλούβα να έχει παραταχθεί στην είσοδο προς την Ιόνια Οδό, αποτρέποντας την είσοδο των αγροτών σε αυτή.
Μετά από διαβουλεύσεις του Πρόεδρου της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Σπύρου Κοτοπούλη με τις αστυνομικές αρχές, δεν επετράπη η είσοδος στην Ιόνια Οδό , με την κίνηση των οχημάτων να διοχετεύεται προς Κεφαλόβρυσο.


Οι συγκεντρωμένοι αγρότες από την περιοχή του Αγρινίου και του Μεσολογγίου προχωρούν αυτή την ώρα στην κινητοποίηση τους στον κόμβο επί της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων .
Η είσοδος στην Ιόνια Οδό μέχρι το τέλος της κινητοποίησης γίνεται από το Κεφαλόβρυσο.
Οι δηλώσεις του Σπύρου Κοτοπούλη, Πρόεδρου της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας:
Τρακτέρ σε θέση μάχης
Οι αστυνομικές αρχές που βρίσκονται στο σημείο δεν επιτρέπουν στους αγρότες να περάσουν στην Ιόνια Οδό:
Νεότερη ενημέρωση 13:15:
Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος του κόμβου Χαλικίου και η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αγρίνιο δεν είναι εφικτή μέσω της Κλεισούρας
Νεότερη ενημέρωση 13:30:
Το ρεύμα της εθνικής οδούς Αγρινίου – Αντιρρίου προς Μεσολόγγι δόθηκε στην κυκλοφορία
Νεότερη ενημέρωση 13:40:
Άνοιξε η εθνική οδός και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!
Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση των αγροτών ΕΔΩ...

Source: e-maistros.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE