links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Γεωλόγοι του ΕΑΓΜΕ και Μηχανικοί της Περιφέρειας στον Δήμο Αμφιλοχίας.

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες Γεωλόγοι της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών καθώς και Μηχανικοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιθεώρησαν τον οδικό άξονα στον Ορεινό Βάλτο, του Δήμου Αμφιλοχίας, που συνδέει το Αγρίνιο με τον Νομό Άρτας.

Χθες Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας ΕΑΓΜΕ Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα Δόκτορας Γεωλογίας Ευάγγελος Νικολάου,  συνοδευόμενος από τον επίσης δόκτορα Γεωλόγο κ. Παναγιώτη Πάσχο, συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο του τμήματος συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Κιτσοπάνο και την μηχανικό κα. Βιβή Λαγού Επιστημονική συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Μαυρομάτη.

Αυτή την φορά ξεκίνησαν από βορά προς νότο, από την «ακριτική» για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας Φλωριάδα και κατέβηκαν μέχρι το παραλίμνιο Μπαμπαλιό.

Στην Φλωριάδα τους επιθεωρητές υποδέχθηκε και συνόδευσε στα επίκαιρα σημεία των ζημιών του δρόμου ο κ. Ευθύμιος Σταμάτης Δημοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας.

Στο Μπαμπαλιό τους περίμενε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αναστάσιος Αποστολάκης.

Η επιθεώρηση αυτή των πληγέντων σημείων του οδικού άξονα λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων, έγινε στα πλαίσια παρακολούθησης της εξέλιξης των ρηγμάτων στο οδόστρωμα και της μελέτης για τις πιο επείγουσες και απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων.

Δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική οδός στις περιοχές των ρηγμάτων αν κλείσει ο δρόμος, ειδικά για τα διερχόμενα τροχοφόρα από το Μπαμπαλιό, η διαδρομή προς Αγρίνιο μέσω Αμφιλοχίας θα προσθέτει 40 χιλιόμετρα  και άλλα τόσα για την επιστροφή…

Στην Φλωριάδα όπως και στο Μπαμπαλιό οι υπηρεσίας παρακολουθούν την κατάσταση και ήδη έχουν μεριμνήσει για την τοποθέτηση των προειδοποιητικών σημάτων, στην ευσυνειδησία των διερχομένων οδηγών εναπόκειται η εφαρμογή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινάει άμεσα η διαδικασία της προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών στο οδόστρωμα ώστε να μην διακοπεί η κυκλοφορία. Ανάλογα με τις καιρικές καταστάσεις θα ακολουθήσουν επιτόπιες μελέτες και περισσότερες εργασίες με προσπάθεια την επίτευξη μόνιμης λύσης στο πρόβλημα.

Ακόμη μία σημαντική προειδοποίηση για τους διερχόμενους οδηγούς είναι η προσοχή που απαιτείται για τον έγκαιρο εντοπισμό και αποφυγή λακουβών στον δρόμο, που δημιουργήθηκαν μετά τις πρόσφατες καταιγίδες.

Ένα «καλό» ταξίδι είναι το ασφαλές ταξίδι και όχι το γρήγορο. Ίσως να πάρει δέκα λεπτά παραπάνω στην διαδρομή των 50-60 χιλιομέτρων στον Ορεινό Βάλτο αλλά το όχημα και οι επιβαίνοντες θα φθάσουν χωρίς ζημιές και ταλαιπωρία στον προορισμό τους.

 






Πηγή ανάρτησης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE