links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου μετά την επιστροφή από τις διακοπές.🏖

source pic
Το να επιστρέφεις στο γραφείο έχοντας μια τέλεια μαυρισμένη επιδερμίδα
είναι μια από τις λίγες μικρές απολαύσεις της επιστροφής από τις διακοπές. Το μαύρισμα μας βοηθάει να διατηρήσουμε το πνεύμα των διακοπών για περισσότερο χρόνο και μας φτιάχνει τη διάθεση. 


Είναι, λοιπόν, λογικό να μη θέλουμε να το απαρνηθούμε τόσο γρήγορα. Για να είσαι σίγουρη ότι η επιδερμίδα σου θα κρατήσει το σοκολατένιο χρώμα της όσο πιο πολύ γίνεται, θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποιες απλές οδηγίες:

Αφαίρεσε τα νεκρά κύτταρα


Η έκθεση στον ήλιο και στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας επιβαρύνει το δέρμα.
Γι' αυτό είναι απαραίτητο να κάνεις τακτικά απολέπιση για να αποφεύγεται η συσσώρευση νεκρών κυττάρων που θαμπώνουν την εμφάνιση της επιδερμίδας. Αντίθετα από ό,τι μπορεί να πιστεύεις, το τρίψιμο της επιδερμίδας δεν απομακρύνει το μαύρισμα -αντίθετα, το κάνει να διατηρείται για περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, καλό είναι να ξεκινήσεις την απολέπιση αφότου περάσουν μερικές μέρες από την τελευταία ηλιοθεραπεία, ώστε να μην προκαλέσεις ερεθισμούς στο δέρμα που είναι ήδη εξασθενημένο από τον ήλιο. Στη συνέχεια, επανάλαβε τη διαδικασία της απολέπισης μία ή δύο φορές την εβδομάδα τόσο στο πρόσωπο όσο και το σώμα.

Εντατική ενυδάτωση


Μπορεί να θεωρείς ότι το δέρμα σου δεν χρειάζεται άλλη κρέμα, αφού απλώνεις καθημερινά αντηλιακό, όμως αυτό είναι για προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες και όχι για ενυδάτωση. Επιπλέον, όταν η επιδερμίδα εκτίθεται στον ήλιο αφυδατώνεται πολύ γρήγορα. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να την προσφέρουμε την απαραίτητη ενυδάτωση ώστε αποφύγουμε το ξεφλούδισμα. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις στο ντους ένα ενυδατικό προϊόν σε μορφή ελαίου και στη συνέχεια άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα από κάποιο προϊόν για μετά τον ήλιο που αναζωογονεί, καταπραΰνει και θρέφει το δέρμα.

Ο ρόλος της διατροφής στη διατήρηση του μαυρίσματος


Η φροντίδα του δέρματος περνάει πάντα και μέσα από το πιάτο.  Αν και δεν μπορούν να κάνουν θαύματα,, υπάρχουν κάποια φρούτα και λαχανικά θα βοηθήσουν το μαύρισμά σου να παραμείνει για περισσότερο χρόνο. Πρόκειται κατά κανόνα για όσα έχουν κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα, όπως το καρότο, η ντομάτα, το πεπόνι, τα βερίκοκα. Το χρώμα τους είναι ένδειξη ότι περιέχουν β-καροτίνη, ουσία που ενισχύει επίσης την παραγωγή μελανίνης και αναζωογονεί το χρώμα της επιδερμίδας.

Αρχική σελίδα

Πηγή ανάρτησης: www.madamefigaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE