Υλικά:
Φρέσκα μύδια
Ένα κρεμμύδι ξερό
Μία σκελίδα σκόρδο
Ρύζι
Πελτέ ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι
Φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας
Διαδικασία:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια μας να βράσουν. Όταν ανοίξουν τότε είναι έτοιμα. Αυτά που δεν έχουν ανοίξει δεν τα ανοίγουμε, αλλά τα πετάμε γιατί κινδυνεύουμε να δηλητηριαστούμε.
Αφαιρούμε τα μύδια μας από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε το νερό σε ένα άλλο σκεύος για να αφαιρέσουμε το τυχόν χώμα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το νερό από τα μύδια που κρατήσαμε και προσθέτουμε το ρύζι και τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει.
Λίγο πριν το ρύζι μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα μύδια και τα μυρωδικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν 2 με 3 λεπτά ακόμα. Δεν θέλουμε το μυδοπίλαφο μας στεγνό, γι’ αυτό φροντίζουμε να έχει κάποια υγρά.
Δες και αυτές τις συνταγές:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου