links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

WOMAN: Αποτρίχωση μπικίνι λέιζερ vs κερί: Ποια είναι καλύτερη;

bikini-laser.jpg
Photo sourse: barrislaser.com
Επιτέλους έφτιαξε ο καιρός και σιγά σιγά αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι και την παραλία. Αυτό που μας καίει όμως περισσότερο εκτός από το μαγιό είναι η αποτρίχωση μπικίνι και το ποια μέθοδο να επιλέξουμε!
Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις ξυραφάκι, αλλά ως γνωστόν δεν είναι πολύ αποτελεσματικό συν του ότι υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να κοπείς, κάτι που δεν το θέλεις με τίποτα στην συγκεκριμένη περιοχή.
Οπότε μένει να επιλέξεις ανάμεσα στην αποτρίχωση με κερί και με λέιζερ. Ποια είναι όμως πιο αποτελεσματική και ποια λιγότερο επώδυνη από τις δύο;
https://www.ediva.gr/apotrixosi-bikini-leizer-vs-keri-pia-ine-pio-apotelesmatiki/

Αποτρίχωση με λέιζερ

laser--bikini.jpg

Για να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να κάνεις 3 έως 8 συνεδρίες, κάθε έξι εβδομάδες και φυσικά μιας και απαιτείται ακριβής χειρισμός του λέιζερ είναι προτιμότερο να επιλέξεις να πας σε έναν δερματολόγο, ο οποίος είναι ειδικός.
Όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ότι παρόλο που είναι πολύ αποτελεσματικός ο τρόπος, δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστούν όλες οι τρίχες από την πρώτη θεραπεία. Μόνο περίπου το 20% με 30% του συνόλου της τρίχας μπορεί να αφαιρεθεί μόνιμα κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας.
Επιπλέον, κάτι ακόμη που θα έπρεπε να γνωρίζεις είναι ότι αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική για τις γυναίκες που έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και σκούρη τρίχα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ακτίνες του λέιζερ επικεντρώνονται στα σκούρα σημεία, άρα αν η τρίχα είναι ξανθιά και το δέρμα σκούρο θα επικεντρωθούν στο δέρμα.
Ένα ακόμη μειονέκτημα είναι ότι δεν θα πρέπει να έχεις κάνει ηλιοθεραπεία περίπου 2 ημέρες πριν την κάθε συνεδρία, γιατί λόγω της θερμότητας του σώματος μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο έγκαυμα.
Όσο για την προετοιμασία θα πρέπει σίγουρα να έχουν μεγαλώσει οι τρίχες σου ώστε να τις πιάσει το λέιζερ και δεν θα πρέπει όσο περιμένεις για το επόμενο ραντεβού σου να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε άλλη αποτριχωτική μέθοδο. Αν χρειαστεί απλά ψαλίδισε τις τρίχες σου.
Τέλος, είναι σίγουρα ο ποιο ακριβός τρόπος αποτρίχωσης που μπορείς να επιλέξεις, μιας και στην καλύτερη περίπτωση η κάθε συνεδρία θα κοστίζει 50€.

Αποτρίχωση με κερί

apotrixosi bikini me keri
Όταν σκεφτόμαστε το συγκεκριμένο σημείο και την μέθοδο με κερί το πρώτο πράγμα που λέμε από μέσα μας είναι μόνο ένα άουτς.
Ενώ η διαδικασία είναι αρκετά απλή σε σχέση με το λέιζερ, μιας και η αισθητικός σου στην ουσία αυτό που κάνει είναι να τραβάει τον θύλακα της τρίχας από τη ρίζα του, μπορεί όμως να κάνει τις τρίχες σου να μεγαλώνουν προς τα μέσα.
Προφανώς δεν συμβαίνει σε όλες μας αυτό, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να συμβεί στην οποιαδήποτε. Άρα ενώ το λέιζερ μπορεί πραγματικά να εξαφανίσει οριστικά κάποια στιγμή τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, η αποτρίχωση με κερί μπορεί να δημιουργήσει την εμφάνιση τους.
Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγεις τις θεραπείες απολέπισης σε εκείνο το σημείο, πριν από την αποτρίχωση με κερί γιατί θα αφαιρεθούν τα κύτταρα του δέρματος και βάζοντας και το κερί θα ξεφλουδίζεις ακόμη περισσότερο.
Το μόνο θετικό όπως καταλαβαίνεις είναι η τιμή η οποία συγκριτικά είναι αρκετά πιο οικονομική.

Συμπέρασμα: Η μέθοδος με λέιζερ είναι αρκετά πιο δαπανηρή, αλλά χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να λειτουργήσει πλήρως και να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου για αρκετό καιρό. Όπως και να χει όμως όλα είναι καλύτερα από το ξύρισμα!
Εσύ ποια μέθοδο χρησιμοποιείς; Έχεις να συμπληρώσεις κάποιο πλεονέκτημα ή μειονέκτημα από την προσωπική σου πείρα;

https://www.ediva.gr/apotrixosi-bikini-leizer-vs-keri-pia-ine-pio-apotelesmatiki/
ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: www.ediva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE