links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

6 Τρόποι για να κάνεις πιο γρήγορο το παλιό σου iPhone!

palio iphone
Τα κινητά android είναι πιο ένα αναπόσπαστο μέρος από την ζωή μας. Δεν έχει σημασία η μάρκα ή το μοντέλο που έχει ο καθένας. 
Σημασία έχει ότι σχεδόν όλοι στις μέρες μας χρησιμοποιούν android τηλέφωνα. Κάποιοι προτιμούν να πηγαίνουν σε πιο φθηνές λύσεις και να αλλάζουν το κινητό τους μόλις αρχίσουν να νιώθουν ότι γίνεται πιο αργό. Άλλοι προτιμούν να πάνε σε πιο ακριβές μάρκες για αξιοπιστία.
Δυστυχώς όμως, ακόμα και οι πιο ακριβές εταιρίες δεν μπορούν να σου παρέχουν ένα κινητό που θα έχει την ίδια ταχύτητα με αυτή που είχε όταν το είχες πρωτοαγοράσει. Όσο το το χρησιμοποιείς κατεβάζεις εφαρμογές, βγάζεις φωτογραφίες και γενικά κάνεις διάφορες διεργασίες με το κινητό σου. Τι μπορείς να κάνεις όμως αν νιώσεις ότι το iPhone σου είναι πιο αργό από όσο το έχεις συνηθίσει;

6 Συμβουλές για να μην κολλάει το παλιό σου iPhone!

Ελευθέρωσε χώρο

rythmisis iphone

 
Πολλές φορές αποθηκεύουμε πράγματα στο κινητό μας και τα ξεχνάμε. Αυτό όμως μπορεί να επιβραδύνει γενικά το iPhone σου και ο λόγος είναι ότι για να βρει ένα αρχείο θα πρέπει να ψάξει σε περισσότερα με αποτέλεσμα να καθυστερεί. Πήγαινε στο Settings > General > Storage & iCloud Usage και επέλεξε Manage Storage κάτω από το Storage Section. Εδώ μπορείς να δεις ακριβώς τον χώρο που πιάνουν όλα όσα έχεις στο κινητό σου και μπορείς να τα διαγράψεις.

Χρησιμοποίησε το HEIF

iphone pio grigoro
 
Το IOS 11 έχει την ιδιότητα να αποθηκεύει τις φωτογραφίες και τα βίντεο με μικρότερο μέγεθος. Οι φωτογραφίες έχουν μορφή HEIF και τα βίντεο HEVC. Για να αλλάξεις τις ρυθμίσεις πήγαινε Settings > Camera > Formats και διάλεξε High Efficiency για να μπορεί το iPhone σου να αποθηκεύει τις φωτογραφίες και τα βίντεο με μικρότερο μέγεθος.

Αναβάθμιση εφαρμογών

Οι καινούριες εφαρμογές δεν τρέχουν σωστά στο iOS 11 αν δεν τις κάνεις αναβάθμιση. Όταν κάνεις αναβάθμιση σε iOS 11 καλό θα ήταν να δώσεις λίγη παραπάνω σημασία στις αναβαθμίσεις των υπόλοιπων εφαρμογών.

Όχι Auto Update

update kinito symvoules
Το Auto Update μπορεί να είναι ξεκούραστο και βολικό καθώς δεν χρειάζεται να κοιτάς κάθε τόσο αν πρέπει να κάνεις αναβάθμιση ή όχι. Για να μπορέσει όμως να βρει αν θα πρέπει να κάνεις κάποια αναβάθμιση θα πρέπει να κάνει τον επεξεργαστή να δουλεύει συνέχεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι και πιο αργό το κινητό αλλά να κάνει και μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας. Για να το κλείσεις πήγαινε Settings > iTunes & App Store και κάνει λευκό το κουμπί δεξιά από το Updates.

 Μη αυτόματη ανανέωση των εφαρμογών που τρέχουν στο background

tips kinita asfaleia

 
Όπως στους υπολογιστές έτσι και στο iPhone μπορείς να έχεις ανανέωση στο background των εφαρμογών. Αυτό μπορεί να κάνει αυτόματη ανανέωση στο facebook ή στο instagram χωρίς να πάρει την άδειά σου. Σίγουρα είναι χρήσιμο αλλά καταναλώνει ενέργεια από τον επεξεργαστή. Για να το κλείσεις πήγαινε Settings > General > Background App Refresh και άλλαξε το On σε Off.

Κάνε επανεκκίνηση

Αν κανένα από τα παραπάνω βήματα δε σε βοήθησαν, δοκίμασε να κάνεις μια απλή επανεκκίνηση. Αν είσαι ένα από τους χρήστες που κρατάει το κινητό του ανοιχτό για μέρες ή ακόμα και βδομάδες κάποιες φορές, είναι λογικό να κολλάει. Τα μηχανήματα μερικές φορές μοιάζουν με τον άνθρωπο, καθώς χρειάζονται κι αυτά μία μικρή ξεκούραση για να λειτουργήσουν στο 100%.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE