ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Ποια ψάρια πρέπει να αποφεύγει μια γυναίκα που θηλάζει

Τα ψάρια αποτελούν μια ομάδα τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας και μπορούν να προσφέρουν πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών σε μια θηλάζουσα μητέρα, όπως πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D, ασβέστιο, σίδηρο, ιώδιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο.

Ωστόσο, σε ορισμένα είδη ψαριών είναι πιθανό να υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος, τα οποία μπορεί να «περάσουν» στο βρέφος μέσω του μητρικού γάλακτος, ασκώντας επιβαρυντική δράση στην υγεία και την ανάπτυξή του.
http://eimaimama.gr/wp-content/uploads/2014/08/apothilasmos-1200x797_c.jpg

Συνεπώς, σύμφωνα με τις οδηγίες διεθνών οργανισμών, οι θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση ψαριών όπως ο τόνος, ο ξιφίας και ο σολομός, που είναι πιθανότερο να έχουν επιμολυνθεί από βαρέα μέταλλα.

Εναλλακτικά, θα πρέπει να προτιμούν μικρότερα ψάρια, όπως για παράδειγμα η σαρδέλα και ο γαύρος, τα οποία μπορούν να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά με μεγαλύτερη ασφάλεια.
 Νέα Διατροφής
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE