ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Aνέκδοτο: Ο Γάλλος και ο Ανωγειανός!

Aνέκδοτο: Ο Γάλλος και ο Ανωγειανός!
Σε ένα γνωστό εστιατόριο του Ηρακλείου πηγαίνει κάθε μεσημέρι ο Μανώλης ο Σαλούστρος από τα Ανώγεια για να φάει το μεσημεριανό του.
Μιά μέρα, μπαίνει μέσα ένας Γάλλος τουρίστας, κάθεται στο διπλανό τραπέζι και παραγγέλνει από τον κατάλογο.Την ώρα εκείνη ο σερβιτόρος φέρνει στον Μανώλη τον Σαλούστρο το φαγητό που νωρίτερα είχε παραγγείλει.
Ο Γάλλος από ευγένεια σηκώνεται και λέει στον Μανώλη τον Σαλούστρο: «Βοn appetit»
Σηκώνεται και αυτός και του λέει: «Μανώλης Σαλούστρος»

Την άλλη μέρα πάλι που ο Σαλούστρος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει να τρώει το μεσημεριανό του, μπαίνει ο Γάλλος, κάθεται στο διπλανό τραπέζι και του λέει με ευγένεια: «Βοn appetit»
Ο Σαλούστρος με τη σειρά του σηκώνεται και του απαντάει: «Μανώλης Σαλούστρος»
Το παίρνει χαμπάρι ο σερβιτόρος και πάει στον Σαλούστρο να του εξηγήσει ότι ο Γάλλος του εύχεται «καλή όρεξη». Ο Μανώλης ο Σαλούστρος αισθάνεται άσχημα εκείνη την στιγμή αλλά δεν μπορεί να το αλλάξει.

Σκέφτεται λοιπόν να αργήσει να πάει την άλλη μέρα στο εστιατόριο, ώστε να πάει πρώτα ο Γάλλος και με την σειρά του να του ευχηθεί πρώτος.
Ετσι και έγινε. Την επόμενη μέρα πάει πρώτος ο Γάλλος, παραγγέλνει και την ώρα που του φέρνει ο σερβιτόρος το φαγητό να τος και ο Σαλούστρος. Κάθεται στο διπλανό τραπέζι και λέει με καμάρι στον Γάλλο: «Βοn appetit»

Σηκώνεται και ο Γάλλος με ευγένεια και του απαντάει: «Μανώλης Σαλούστρος» !!!

 Πηγή:  cretans.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE