links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Eurobasket 1987: Όταν άλλαξε η ιστορία (vds)

Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, η εθνική μπάσκετ κατακτούσε το Ευρωμπάσκετ και έβγαζε στους δρόμους όλη την Ελλάδα.

Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, η εθνική μπάσκετ κατακτούσε το Ευρωμπάσκετ και έβγαζε στους δρόμους όλη την Ελλάδα. Ο Νίκος Γκάλης «χόρεψε» Γιουγκοσλάβους και Σοβιετικούς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης άντεξε κόντρα στον Βλαντιμίρ Τσατσένκο και ο Αργύρης Καμπούρης έβαλε τις βολές με το ΣΕΦ να είναι όλο στο… πόδι!
 
Ο τελικός κόντρα στην ΕΣΣΔ έληξε υπέρ της Ελλάδας με 103-101. Φυσικά, MVP και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ήταν ο Γκάλης με (37 πόντους μ.ο.) αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Ντράζεν Πέτροβιτς με (22,7 πόντους μ.ο.). Ο Γκάλης ήταν στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά μαζί με τους Φασούλα, Μαρτσουλιόνις, Βολκόφ και Χιμένεθ. Η τελική κατάταξη: Ελλάδα, Σοβιετική Ένωση, Γιουγκοσλαβία, Ισπανία, Ιταλία, Δυτική Γερμανία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία.
 
Η σύνθεση της «γαλανόλευκης»: Νίκος Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Γιαννάκης, Αργύρης Καμπούρης, Νίκος Λινάρδος, Παναγιώτης Καρατζάς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Νίκος Φιλίππου, Λιβέρης Ανδρίτσος, Παναγιώτης Φασούλας, Μέμος Ιωάννου, Φάνης Χριστοδούλου, Νίκος Γκάλης, προπονητής: Κώστας Πολίτης.

EUROBASKET '87 FINAL: USSR-HELLAS 101-103 (FULL!)

Η μεταμεσονύκτια εκπομπή της ΕΡΤ μετά τον τελικό του 87 (NickGalis Archive)
 

Όλες οι διαφημίσεις που προβλήθηκαν στο ημίχρονο του τελικού του '87. Για τους λάτρεις των ρετρό (NickGalis Archive)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE