ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Αγνοούνται πολλοί ένοικοι του Πύργου στο Λονδίνο που τυλίχτηκε στις φλόγες (vid)


«Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός. Αρκετοί δεν βγήκαν από το κτίριο. Έχασα όλα όσα είχα. Πλέον τα μοναδικά που έχω είναι τα ρούχα που φοράω» δήλωσε ένοικος του Πύργου στο Λονδίνο που τυλίχτηκε στις φλόγες μιλώντας στον Guardian.
Σύμφωνα με τον ίδιο το πρώτο που άκουσε ήταν ο συναγερμός φωτιάς ενός γείτονά του αλλά αρχικά πίστεψε ότι δεν ήταν κάτι σημαντικό μέχρι που άκουσε τα πρώτα ουρλιαχτά.
Ένας δεύτερος ένοικος, ο Σιάρ Νακσαμπαντί, ο οποίος έφτασε στο κτίριο λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς καταγγέλλει ότι δεν άφηναν τους ανθρώπους να κατέβουν κάτω.

«Τους φώναζα «κατεβείτε» και αυτοί μου απαντούσαν ότι δεν μας επιτρέπουν» κατήγγειλε προσθέτοντας ότι αγνοείται ο θείος του που ζει στον 23ο όροφο του κτηρίου.
«Έπιασε φωτιά σαν σπίρτο» δήλωσε ένοικος διαμερίσματος του 17ου ορόφου, ο οποίος βγήκε από το κτίριο όταν άκουσε τις πρώτες σειρήνες των οχημάτων της πυροσβεστικής.
«Είδαμε τα φώτα και ακούσαμε τις σειρήνες γιατί δεν χτύπησε κανένας συναγερμός αφού το κτίριο δεν έχει κεντρικό σύστημα πυρόσβεσης» πρόσθεσε ο ίδιος ένοικος.
Την ίδια ώρα μια γυναίκα αναζητούσε την 5χρονη κόρη του φίλου της τα ίχνη της οποίας έχασε μέσα στην αναστάτωση.
video: newsbomb.gr
Ο Αχμάντ Χελάτ αναζητεί τον γαμπρό του, τη σύζυγό του και τρία παιδιά. «Δεν ξέρουμ τι τους συνέβη. Του είπα να κατέβει και δεν μπορούσε. Τον συμβούλεψαν να βάλει πετσέτες κάτω από τις πόρτες και ότι θα έρθουν να τον σώσουν. Από τότε δεν έχω κανένα νέο του» δήλωσε σε βρετανικά ΜΜΕ.
Αρκετοί ήταν παράλληλα εκείνοι που εξέφραζαν παράπονα για την έλλειψη ενημέρωσης από τις Αρχές.
«Δεν υπάρχει συντονισμός. Η Αστυνομία δεν μας ενημερώνει. Δεν έχουμε δώσει πουθενά τα ονόματά μας. Έχουν περάσει πέντε ώρες και υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρνουε αν συγγενείς τους ζουν ή αν έχουν πεθάνει» δήλωναν λίγο πριν τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE