links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Aύριο M.Τετάρτη το Κλόκοβα-Κεφαλόβρυσο!

https://i0.wp.com/www.npress.gr/wp-content/uploads/2017/04/IMG_9064.jpg?resize=660%2C330
Μια ημέρα νωρίτερα θα δοθεί τελικά στην κυκλοφορία το τμήμα από Κλόκοβα έως Κεφαλόβρυσο της Ιονίας Οδού.
Η αρχική απόφαση αφορούσε την Μ.Πέμπτη ωστόσο τελικώς επιβεβαιώθηκε η φημολογία των τελευταίων ημερών για επίσπευση μιας ημέρας.
Ο κύβος ερρίφθη και για την Ιόνια Οδό. Την Μεγάλη Τετάρτη το μεσημέρι στις 14:30 σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και του παραχωρησιούχου «Νέα Οδός» θα δοθεί στην κυκλοφορία η Σήραγγα Κλόκοβας, η μεγαλύτερη στην Ιόνια Οδό με μήκος και το τμήμα μέχρι το Κεφαλόβρυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com θα γίνει σε σχετικά «στενό κύκλο» καθώς πρόκειται για τμηματική παράδοση και όχι όλου του αυτοκινητόδρομου.

Συνολικά θα δοθούν στην κυκλοφορία 37χλμ νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου και να προσθέσουμε τα 59χλμ που ήδη λειτουργούν από τις 27 Δεκεμβρίου, τότε από μεθαύριο από την Κλόκοβα μέχρι και την Παράκαμψη Αμφιλοχίας θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία 96χλμ νέου δρόμου.
Επίσης προσθέτοντας και το τμήμα Άγιος Δημήτριος Άρτας-Πέρδικα Ιωαννίνων συνολικού μήκους 53χλμ, τότε στο σύνολο της η Ιόνια Οδός θα λειτουργεί από τη Μεγάλη Τετάρτη 149χλμ από τα συνολικά 196χλμ.
Την παράδοση του νέου τμήματος στην κυκλοφορία θα κάνει ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και αμέσως μετά ο δρόμος θα ανοίξει για να εξυπηρετήσει τους ταξιδιώτες του Πάσχα.

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ας δούμε όμως τμήμα-τμήμα από την Μεγάλη Τετάρτη τι θα λειτουργεί και τι θα παραμένει υπό κατασκευή:
-ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΚΛΟΚΟΒΑΣ: Υπό Κατασκευή (4χλμ)
-ΣΗΡΑΓΓΑ ΚΛΟΚΟΒΑΣ-ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ: Σε λειτουργία (96χλμ)
-ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ-ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΤΑΣ: Υπο Κατασκευή (27χλμ)
-ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΤΑΣ-ΠΕΡΔΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Σε λειτουργία (53χλμ)
-ΠΕΡΔΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΚΟΣΜΗΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ): Υπό Κατασκευή (15χλμ).
Οι ταξιδιώτες του Πάσχα θα συναντήσουν δρόμο ασφαλή (στα έτοιμα τμήματα) με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου. Ο άξονας της Ιόνιας Οδού διαθέτει 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και ανισόπεδους κόμβους σε όλο το μήκος της.
Για τα υπόλοιπα υπό κατασκευή τμήματα ο μέχρι σήμερα προγραμματισμός, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υποδομών στο ypodomes.com είναι την Πρωτομαγιά να δοθούν και τα πρώτα χιλιόμετρα από το Αντίρριο μέχρι την Κλόκοβα, ολοκληρώνοντας πλήρως το νότιο τμήμα που θα διαθέτει 100χλμ συνεχούς αυτοκινητόδρομου.
Για το καλοκαίρι προγραμματίζεται η ολοκλήρωση των 2 τελευταίων τμημάτων Αμφιλοχία-Άγιος Δημήτριος και Πέρδικα-Κοσμηρά που θα ολοκληρώσει πλήρως το έργο.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE