ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» επιστρέφει στην ΕΡΤ

Το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» επιστρέφει στην ΕΡΤ

Η πολυβραβευμένη σειρά, παραγωγής 1974 - 1983 στην ελληνική τηλεόραση

Η δραματική σειρά που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι τη δεκαετία του '80 επιστρέφει στην μικρή οθόνη. Το μικρό σπίτι στο λιβάδι μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1975.
Είναι βασισμένη στα ομώνυμα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ και γυρισμένη στην αμερικανική Δύση και καταγράφει την καθημερινότητα μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας του 1880. Παράλληλα, εξερευνά και περιγράφει θέματα που αφορούν την υιοθεσία, αλκοολισμό, φτώχεια, πεπρωμένο, προκατάληψη, αλλά και το ρατσισμό.
Η πολυβραβευμένη σειρά, παραγωγής 1974 - 1983, επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση και θα προβάλλεται από την ΕΡΤ2. Ξεκινά από το Σαββατοκύριακο 4 -5 Φεβρουαρίου στις 15:00 και δίνει ραντεβού με τους τηλεθεατές καθημερινά στις 15:30 με διπλό επεισόδιο.

Η αξέχαστη οικογενειακή σειρά, παραγωγής 1974-1983, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1975 και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στη συχνότητα της ΕΡΤ2.
 

Υπόθεση: Ύστερα από μακροχρόνια αναζήτηση, οι Ίνγκαλς εγκαθίστανται σε μια μικρή φάρμα έξω από το Γουόλνατ Γκρόουβ της Μινεσότα. Η ζωή στην αραιοκατοικημένη περιοχή είναι γεμάτη εκπλήξεις και η επιβίωση απαιτεί σκληρή δουλειά απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας. Ως γνήσιοι πιονιέροι, οι Ίνγκαλς έρχονται αντιμέτωποι με ξηρασίες, καμένες σοδειές κι επιδρομές από ακρίδες. Παρ’ όλα αυτά, καταφέρνουν να επιβιώσουν και να ευημερήσουν.
 

Την ιστορία αφηγείται η δευτερότοκη Λόρα (Μελίσα Γκίλμπερτ), που φοιτά στο σχολείο της περιοχής και γίνεται δασκάλα στα δεκαπέντε της χρόνια. Πολύ αργότερα, η οικογένεια μετοικεί σε μια ολοκαίνουργια πόλη στην περιοχή της Ντακότα – «κάπου στο τέλος της σιδηροδρομικής γραμμής». Εκεί, η Μέρι (Μελίσα Σου Άντερσον), η μεγάλη κόρη της οικογένειας, που έχει χάσει την όρασή της, θα φοιτήσει σε σχολή τυφλών. Και η Λόρα θα γνωρίσει τον μελλοντικό σύζυγό της, τον Αλμάντσο Ουάιλντερ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE