links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Η επιτομή της «καφρίλας»: Βάνδαλοι κατέστρεψαν το ομορφότερο γκράφιτι στην Αθήνα

athens-greece-by-wd-street-art.jpg
Το γκράφιτι της εκπληκτικής κουκουβάγιας στο Μεταξουργείο αποθεώθηκε από τα ξένα ΜΜΕ
Στις μέρες μας, δεν είναι ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο να «ταξιδεύουν» ανά τον κόσμο φωτογραφίες από εικαστικές παρεμβάσεις στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας μάλιστα πλήθος εγκωμιαστικών σχολίων από τα ξένα ΜΜΕ.
Κι όμως, πριν από μερικούς μήνες, ένα υπέροχο γκράφιτι σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Μεταξουργείο έγινε viral, αφού η αισθητική του και ο συμβολισμός του εντυπωσίασαν τοπικές και διεθνείς ιστοσελίδες.
7 Ο λόγος φυσικά για την υπέροχη κουβουβάγια του street artist Wild Drawing, έργο το οποίο φιλοτεχνήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών», σε ένα κτήριο στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου.
Όπως φαίνεται όμως, η ομορφιά είναι κάτι που μερικοί απλώς δεν μπορούν να ανεχθούν στους δρόμους της Αθήνας, και έτσι η εντυπωσιακή αυτή δημιουργία έπεσε θύμα της καφρίλας, της αμορφωσιάς και της ζήλιας κάποιων βανδάλων που έγραψαν πάνω της με ροζ μπογιά.

Μια φωτογραφία που ανέβηκε στη σελίδα Ιστορίες Γραφιστικής Τρέλας στο Facebook πριν από μερικές μέρες δείχνει την εικόνα του γκράφιτι των βανδάλων πάνω από την κουκουβάγια.
Σύμφωνα με ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτηση, κάποιοι φοιτητές συντηρητές έργων τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας οργώνουν άμεσα καθαρισμό, προκειμένου να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν αυτό το στολίδι της Αθήνας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE